Президент: Росія має найсильнішу армію в світі й Україна не може їй протистояти

Росія володіє найсильнішими Збройними силами в світі й Україна не може їм протистояти.

 

Про це в інтерв'ю телеканалу TVN 24 заявив президент України Петро Порошенко, передає « Польське радіо ».

«Ми створили нову армію, яка може стримати терористів, але військовою силою не завершимо цей конфлікт. Росія має мільйон солдатів, має найбільшу та найсильнішу армію в світі, ми не в змозі протистояти їм», – наголосив Порошенко.

Відтак Порошенко констатував, що «військового вирішення проблеми окупації частини території України немає». «Ми всі мусимо сісти за стіл переговорів. Відтак, мінський план мусить дотримуватись і Росією. Ми просимо: відведіть свої війська, припиніть надсилати техніку і солдат, припиніть фінансування терористів», – закликав він Росію.

«Україна підтримує і виконує зобов’язання, Росія цього не робить. Росія наводить димову завісу, кидає пусті слова, за що Україна платить високу ціну. Ця ціна – 5 тисяч вбитих українців», – наголосив президент України.

«На окупованій території немає нікого, хто б підтримував Путіна. Окупацію підтримують виключно терористи та солдати Путіна. Ця територія є нашою. Можемо повернути її, здійснюючи тиск на Росію. Маю на увазі, аби Росія сіла за стіл переговорів. Треба створити умови, котрі мотивують Росію, аби та сіла за стіл і почала говорити. Є демаркаційна лінія, за яку росіяни повинні відійти. Україна багаторазово заявляла про припинення вогню, гірко розплачуючись за це, бо терористи повністю ігнорували його», – заявив він.

На думку президента, «іншого способу для становлення миру, ніж зміцнення безпеки і проведення діалогу, немає».

«Тому треба розмовляти із Росією, яка платить високу економічну ціну. Сотні росіян гинуть у цій операції без жодних пояснень. Понад 60% наших солдат, котрі воюють на сході, розмовляють російською. Вони російськомовні, але люблять свою країну. Люблять Україну. Це оборона їхньої країни», – констатував він.

«Ми захищаємо світову безпеку, а Росія одна. Навіть сьогодні, в Аушвіц було видно, що Росія ізольована, а західний світ – разом», – сказав Порошенко.

«Увесь світ та Європа розуміють, що російські військові на території України. Вони там воюють і вбивають, інших слів, ніж агресія, цьому немає. Український парламент визнав, що Росія є агресором. Це де-факто політична позиція, котра виражає позицію нашого парламенту», – зазначив Порошенко, пише Zaxid.net.

 

28 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів