Богдан Андріїв: Діти у школах знаходитимуться під посиленою охороною

У місті посилиться охорона навчальних закладів

 

На сьогоднішньому засіданні виконкому було прийнято низку важливих рішень, про які нам розповів член виконкому, секретар міської ради Богдан Андріїв:

 

– У зв'язку з ситуацією, яка склалася в державі, через події на Сході та враховуючи те, що в нашому краї є багато переселенців ми прийняли рішення щодо посилення безпеки в навчальних закладах міста. Під час перебування дітей у школах заклади знаходитимуться під охороною спеціалізованих охоронних структур. Вважаю це правильним рішенням. Будемо залучати і батьків: потрібно, щоб вони, за можливості, допомогли школам, де навчаються їхні діти та прийняли участь у співфінансуванні.  

Для запобігання вживання підлітками наркотиків ми дали відповідне доручення управлінню культури, аби вони розробили чіткий план дій і графіки відвідування місць, де можливе найбільше скупчення дітей, зокрема у нічних клубах міста. Варто простежити за тим, аби туди не потрапляла неповнолітня молодь і таким чином була можливість попередження вживання ними спиртних напоїв чи наркотичних речовин. 

Також на виконкомі визначилися із демонтажем малих архітектурних форм, зокрема "будок", які своїм зовнішнім виглядом псують сучаний архітектурний ансамбль міста, зокрема йдеться про ті МАФи, які знаходяться на площі Кирила і Мефодія. Тому було прийнято рішення про їхній демонтаж, але перед цим ми попереджали власників.

До 1 липня в місті буде проведено комплексне обстеження пасажиропотоків у громадському транспорті. Обстеження проводитиметься шляхом візуального визначення рівня наповнюваності автобусів на міських маршрутах загального користування у години "пік". Це стосується і пільгових категорій громадян, за проїзд яких тепер сплачує держава, згодом вони будуть самостійно оплачувати користування громадським транспортом. Від попереднього конкурсу вже пройшло чотири роки, тому тепер зможемо відстежити пасажиропотік в ту чи іншу сторону. Можливо, є напрямки, де потрібно збільшити або зменшити кількість транспортних засобів. Заодно буде перевірено їхній технічний стан і  зовнішній вигляд.

Було розглянуто рішення щодо багатоквартирних забудовників, яким присвоюються поштові адреси. Так при поданні ними листів щодо присвоєння їм поштових адрес на них буде покладено зобов'язання щодо облаштування прилеглих територій до їхніх новозбудованих будинків. У першу чергу, нас турбує порядок на будівельних майданчиках, які повинні бути обнесені огорожею, щоб не виникало небезпеки для громадян.

 

Софія Бойко для Uzhgorod.net.ua

 

28 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів