Прокуратура Києва порушила справи проти “Воля-Кабель” за трансляцію порнографії

Прокуратура Києва порушила 3 кримінальні справи проти компанії "Воля-Кабель" за включення нею до пакету програм "Дорослий" низки телеканалів, визнаних Міністерством культури і мистецтв України порнографічними.

 

Як повідомила прес-служба Київської прокуратури, пакет програм "Дорослий", який включа? канали еротичного змісту Prіvate Gold, Spіce Platіnum, Prіvate Blue і який без перекладу транслю? компанія "Воля-Кабель" у Ки?ві, ? порнографі?ю і порушу? прийнятий в Україні закон "Про захист громадської моралі від продукції, що пропагу? порнографію".

За даними прокуратури, ці канали не входять до списку каналів, дозволених до показу в Україні. Цей список складено Національною радою з питань телебачення і радіомовлення. Крім того, відповідно до висновків Міністерства культури і мистецтв України ці канали транслюють продукцію порнографічного характеру.

У зв"язку з цим прокуратура Ки?ва порушила проти компанії "Воля-Кабель" 3 кримінальні справи за статтею 301 Кримінального кодексу України - "Ввезення, виготовлення, збут і поширення порнографії".

У листопаді минулого року Верховна Рада ввела заборону на виробництво й обіг порнографічної продукції, прийнявши Закон "Про захист громадської моралі від продукції, що пропагу? порнографію".

Відповідно до закону, критерії визначення продукції, яка ма? порнографічний характер, повинні встановлюватися спеціальним органом виконавчої влади у сфері культури і мистецтв. Закон також забороня? ввозити в Україну порнографічні матеріали.

 

22 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів