Через недолуге командування паркетних генералів, закарпатські військові на блокпостах без важкої техніки

Наші закарпатські хлопці, 128-а Мукачівська гірсько-піхотна бригада зараз у самому пеклі – в Дебальцево. Це так – щоб деякі експерти з патріотизму розуміли, як воює Закарпаття.

 

Так закарпатський нардеп Віктор Балога на своїй сторінці у Фейсбук розповів про жахіття на сході. "Так от – з 22 січня російсько-терористична артилерія їх так посипає, що вони голови не можуть підняти. Деколи навіть не знають – їх уже взяли в котел, чи ні.

І те, що вони ще здатні тримати фронт, що вони вдягнені, обуті і нагодовані – виключна заслуга громади Закарпаття. Вони тримають фронт лише завдяки волонтерам. У серпні волонтери забезпечили їх усім, починаючи від фарби, скотчу і матраців, закінчуючи тепловізорами, раціями, і навіть ноутбуками та принтерами. Я уже навіть не рахую, скільки передали запчастин і продуктів харчування. Рахунок тепловізорів уже пішов на десятки. Минулого тижня передали їм Mitsubishi Pajero, бо не було навіть на чому вивозити поранених.

Взагалі, Закарпаття стало професійними тилом для 128-ї бригади. Гроші жертвують усі, в тому числі малі діти і заробітчани. Як українці, так румуни і угорці. Тому, ніхто не має права звинувачувати нас у браку патріотизму.

А от у бійців до Міністерства оборони питань дуже багато. Станом на сьогоднішній день, на багатьох блокпостах (в Генштабі і Міністерстві оборони знають, про які саме з них йдеться, і яке їхнє стратегічне значення) немає ЖОДНОЇ одиниці справної важкої техніки. Усе або вигоріло, або виведено з ладу. По документах усе справне і може виконувати бойові задачі. Як так склалося? Усе завдяки тугодумству Генерального штабу і Міністерства оборони. Паркетні генерали сказали, що не дадуть техніку, поки не отримають відповідні рапорти від командирів рот. А командири рот не те, що до писанини не можуть добратися – не мають навіть коли голову підняти, чи, вибачте за делікатність, сходити до вітру. Ситуація настільки складна, що в обороні позицій бере участь рота матеріального забезпечення.

Тому, я дуже розраховую, що в Міністерстві оборони знайдеться час не лише на роздуми про патріотизм, а й на те, щоб забезпечити блокпости Дельцевського плацдарму важкою технікою. НЕГАЙНО!" - вимагає Віктор Балога

 

30 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів