На тлі третього Майдану до влади може прийти путінська людина

У російського президента Володимира Путіна є великі й малі завдання в Україні: зірвати мобілізацію, вдарити по іміджу української влади та підштовхнути до запровадження воєнного стану.

 

Про це в інтерв'. "Газеті по-українськи" сказав колишній народний депутат Тарас Чорновіл.

"Серед малих завдань - зірвати мобілізацію. Поява великої кількості резервів і постійне їх підучування робить нашу армію сильнішою. Пішла реальна військова допомога. Довбемо москалів системою наводки, що дали американці. Друге— удар по іміджу української влади. Наприклад, скрізь розказують про липецькі шоколадки Порошенкового заводу.

Третє завдання потужніше — тема запровадження воєнного стану. Росія до цього підштовхує. Якщо його введуть на Донбасі, то розповзеться на сусідні області. Економіку треба буде переводити на воєнні рейки. Мобілізувати фінанси, пояснити, чому йдемо в технічний дефолт. Тоді він — гарантований. Гроші висмоктуватимуть з усіх сфер, зокрема соціальної, та спрямовуватимуть на озброєння. Півроку можуть не платити пенсії. Це, напевне, спричинить соціальний вибух, і цю владу зметуть. Воєнний стан передбачає: маємо чітко зафіксувати, що Україна перебуває у стані війни з Росією. Та скаже: вони оголосили, що з нами воюють. Підтягнуті до кордону їхні війська тільки цього й чекають. Можливо, на своїй території виграємо війну в Росії. Але якою ціною? Втрати будуть величезні", - зазначив він.

За його словами, надзавдання Путіна - щоб Україна здалася, її можна було добити й аби опинилася під повним керуванням Москви.

"Має надію влаштувати переворот через розбрат у владі, економічну ситуацію. На тлі третього Майдану до влади може прийти проросійська людина, як-от Юлія Тимошенко. Вона керована, на неї є компромат. Путін довіряє Тимошенко. Вона розуміє, що старі зав'язки коштували їй президентського крісла. Колись її соратник Андрій Шкіль сказав: "Оці хі-хі Тимошенко з Путіним забрали в неї три проценти на виборах 2010 року". В неї за це багато злості. Але Юлією Володимирівною можна маніпулювати і тримати на гачку", - наголосив Чорновіл.

 

31 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів