Найвідоміший опришок Карпат «оселився» на перилах однієї з найстаріших кав’ярень Ужгорода! (ФОТО)

Кількасантиметровий Микола Шугай сидить на перилах в національній вишиванці та з гвинтівкою в руках.

 

Учора, 31 січня, в Ужгороді відбулось офіційне відкриття ще однієї-міні скульптури. Її присвятили останньому закарпатському опришкові Миколі Шугаю.

Як повідомила репортер ZIK-Стрім Вікторія Жуйко-Сабо, скульптуру опришка, оспіваного в романі чеського письменника Івана Ольбрахта «Микола Шугай — розбійник», встановили на перилах однієї з найстаріших кав’ярень Ужгорода, на вулиці, названій на честь письменника. Кількасантиметровий Микола Шугай сидить на перилах в національній вишиванці та з гвинтівкою в руках.

З нагоди відкриття скульптури, автори ідеї міні-пам’ятника також вбрались тематично. «Микола Шугай не є найкращим персонажем нашої історії – селянин із зброєю в руках, який на війні навчився стріляти, не завжди хоче повертатись до сільського господарства. Так, як Олекса Довбуш, так само і Микола Шугай», – зазначив меценат Павло Чучка.

Відкриттям скульптури Миколи Шугая в Ужгороді  продовжили встановлення міні-пам’ятників. Таких в місті вже п’ятнадцять: є маленький святий Миколай, Ференц Ліст, статуйки Свободи та легендарного Швейка, лідера гурту Deep Purple Джона Лорда та виконаного з бронзи Енді Воргола. Усі – авторства скульптора Михайла Колодки. Головна ідея встановлення таких пам’ятників – розширити туристичні маршрути міста, інформує ЗІК.

 

01 лютого 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів