Закарпатський нардеп — Президенту України: здача людей в Дебальцево закінчиться бунтом

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі “Фейсбук” повідомив народний депутат України Віктор Балога.

 

“Отримав актуальну інформацію з Дебальцево, де стоїть 128-ма Мукачівська гірсько-піхотна бригада. Ситуація значно ускладнилася. Ідуть важкі бої, загроза оточення – реальніша, ніж коли-небудь раніше.

Потрібно терміново, до кінця доби приймати рішення. Або підсилювати Дебальцевський плацдарм додатковою батальйонною тактичною групою, або відводити людей. Найбільше вбиває те, що і керівництво ЗСУ, і керівництво держави обстановкою володіє, але жодних мір не приймає.

Я зі свого боку проінформував про це Президента – аж до подробиць, які не можу повідомляти публічно, і готових рішень, запропонованих військовими, які знають як діяти в подібних ситуаціях.

До кінця доби чекаємо рішень, які допоможуть зберегти особовий склад і уникнути оточення. Люди заведені, у випадку бездіяльності – реакція громади Закарпаття буде жорсткою. І нехай потім ніхто не дивується. Бо волонтери, громадські активісти, керівництво 128-ї бригади, бійці, їхні родичі з 22 січня всіма можливими способами намагаються добитися від керівництва ЗСУ адекватної реакції на ситуацію в Дебальцево. Все безрезультатно. Якщо наших військових, не дай Боже, візьмуть в оточення, цього не пробачать нікому. І ніякі крокодилячі сльози, посмертні звання і ордени нікого не врятують”, – зазначає політик, інформує Київ.

 

01 лютого 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів