Закарпатські туристи на лижах поступилися тільки волинянам!

І дорослі, і молодь гідно презентували Закарпатську область на Всеукраїнському форумі з лижного туризму.

 

22-25 січня дві команди Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді представляли Закарпатську область на Кубку України з лижного туризму, організованому Міністерством освіти і науки України, Міністерством молоді та спорту України, Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді та Федерацією спортивного туризму України. Кубок проводився в селищі Славське Львівської області. І хоча на більшості території Львівщини сніговий покрив вже зійшов, на схилах поблизу гірськолижного курорту залишилося достатньо снігу для якісного проведення кубку.

Змагання проводилися в двох вікових групах – дорослій та юніорській. До складу юніорської команди (спортсмени 1997– 1999 р.н.) Закарпатської області ввійшли вихованці центру туризму – Курта Владислав, Захаров Євген, Чмель Олександр, Роман Валерій, Рішко Олександра та Трембашевська Ірина (тренер Монич О.О.) До складу дорослої збірної області увійшли керівники гуртків Закарпатського центру – Левінець Михайло, Коваль Олег, Вовчик Віталій, Федикович Вікторія (тренер Петрище Л.О.).

Учасникам було запропоновано проходження трьох спортивних дистанцій ІV класу складності – «Особисто-командна смуга перешкод», «Лижний маршрут», та «Командна смуга перешкод». Всі ці дистанції вимагали від учасників високого рівня техніки лижного туризму, а також техніки подолання туристських перешкод спортивного туризму. На всіх дистанціях учасники команд Закарпатської області показали хороші результати. Основними суперниками нашої команди, з якими і точилася основна боротьба, були команди Волинської на Рівненської областей.

Найкращі результати наші команди показали на дистанції «Особисто-командна смуга перешкод» – Курта Владислав посів перше місце серед юніорів,виконавши нормативи «Кандидата в Майстри спорту України» зі спортивного туризму. Левінець Михайло став другим в особистому заліку серед чоловіків, а Федикович Вікторія у цій же категорії – першою серед жінок. На дистанції «Командна смуга перешкод» команда юніорів посіла третє місце, а команда дорослих – четверте. На дистанції «Лижний маршрут» наша команда юніорів була третьою, а команда дорослих – другою.

В загальнокомандному заліку за підсумками проходження всіх дистанцій доросла команда Закарпатського центру туризму посіла друге загальнокомандне місце, поступившись команді Волинської області, яка і повезла омріяний Кубок України додому. У юніорів склалася така ж ситуація: першу сходику п’єдесталу і Кубок України виборола так само команда Волинської області, наша ж команда зайняла друге місце, достойно презентувавши Закарпатської області на Всеукраїнському форумі з лижного туризму, повідомляє Закарпатський центр туризму.

 

01 лютого 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів