Спеціальний майстер-клас із гончарства провели для педагогів Іршавщини (ФОТО)

Керівник гуртка «Гончарик» районного Будинку дитячої творчості Олександр Дворак показав поетапне створення глиняного горщика.

 

З метою удосконалення педагогічної майстерності керівників гуртків та обміну досвідом роботи педагогів на базі Іршавського районного Будинку дитячої творчості відбулося засідання методичного об’єднання «Пошук» з теми «Атестаційне портфоліо педагога, систематизація й узагальнення набутого досвіду».

Теоретична частина методичного об’єднання проходила у формі круглого столу.

У своїй презентації «Портфоліо як засіб оптимізації діяльності керівника гуртка» голова МО Дворак Олена Ярославівна ознайомила присутніх зі структурою портфоліо, видами та метою його створення. Детально зупинилася на змісті портфоліо, конкретизувала, з яких головних розділів воно складається та як вибрати проблемне питання, над яким повинен працювати кожен педагог.

Як приклад Олена Ярославівна презентувала в електронному варіанті своє особисте портфоліо, в якому керівники гуртків ознайомилися з досвідом роботи та проблемним питанням, над яким працює керівник. У паперовому варіанті своє портфоліо представила Штумф Ганна Михайлівна, керівник гуртка «Художній дизайн». У своїй презентації Ганна Михайлівна повідомила колегам, на які розділи вона звернула особливу увагу, а саме: вибір проблемного питання, результати участі вихованців у конкурсах, використання різних форм навчальної діяльності, інформаційних технологій на заняттях тощо.

На завершення засідання голова МО зробила висновки, що для зростання професійної педагогічної майстерності керівника гуртка, систематизації навчальних матеріалів та доробків, участі у конкурсах педагогічної майстерності, обміну досвідом роботи з колегами та при підготовці до атестації і створюється портфоліо педагога.

У практичній частині керівники гуртків ближче ознайомилися з таким видом мистецтва, як гончарство. Керівник гуртка «Гончарик» Дворак Олександр Володимирович, який є членом Національної спілки майстрів народної творчості, показав майстер-клас із цього відомого виду декоративно-ужиткового мистецтва. Демонструючи навики гончарної справи, Олександр Володимирович показав поетапне створення глиняного горщика у різних варіаціях, розповів про вибір та властивості глини, з якої виробляють глиняний посуд та інші гончарні поробки.

Спробувати себе у ролі гончара виявили бажання керівники гуртків Ловга О.В., Андрішко О.Є. та Бердар О.М. Завдяки високому рівню професійної майстерності та віртуозності у виконанні своїх робіт майстра гончарної справи Дворака О.В., який у свою роботу вкладає не лише техніку, а й творчий підхід та свою душу, всі присутні отримали неабияке задоволення від побаченого та зацікавилися цим розповсюдженим, і не лише на Закарпатті, видом ужиткового мистецтва.

Рацин С.І., методист Іршавського РБДТ

 

05 лютого 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів