Україна і Румунія визначили дату запровадження візового режиму

Україна і Румунія домовилися про запровадження візового режиму взаємних поїздок громадян з 16 липня 2004 року, передають Українські Новини.

 

Про це повідомив у вівторок, 22 червня, керівник прес-служби Міністерства закордонних справ України Маркіян Лубківський.

За його словами, відповідно до підписаної 19 грудня 2003 року українсько-румунської міжурядової угоди про умови вза?мних поїздок громадян процедура видавання віз буде спрощеною. Зокрема, візи видаватимуться без необхідності подання запрошення.

Безкоштовний візи зможуть одержати особи до 18 років: особи, які навчаються в навчальних закладах відповідно до двосторонніх угод; особи, які проживають у прикордонних районах; члени персоналу транспортних засобів, які ? учасниками міжнародних автодорожніх і залізничних пасажирських і вантажних перевезень.

Деяким категоріям громадян буде також удвічі знижено консульський збір за оформлення віз, додав Лубківський. При цьому він не назвав ні вартість віз, ні конкретні категорії громадян.

Відповідно до угоди, власники дипломатичних і службових паспортів, члени екіпажів повітряних суден цивільної авіації і морських суден, які здійснюють міжнародні перевезення, зможуть перетинати кордон без віз.

 

22 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів