Влада на місцях повинна організувати та забезпечити оповіщення військовозобов’язаних під час мобілізації

Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування Закарпаття зобов'язані проводити оповіщення населення у період мобілізації.

 

Якщо особи неналежно виконують свої обов'язки щодо проведення мобілізації, то це може трактуватися як перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України в особливий період, за що статтею 114¹ Кримінального Кодексу України передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років.

Керівники районів та військових комісаріатів повинні документувати факти ухилення від мобілізації та скеровувати відповідні документи у правоохоронні органи. Правоохоронні органи розглядатимуть ці документи у рамках ст. 336 Кримінального кодексу (ухилення від призову за мобілізацією), за якою передбачено позбавлення волі на строк від двох до 5 років.

Факти бездіяльності представників місцевих органів влади, зокрема сільських голів, які не організовують передбачені законодавством мобілізаційні заходи, також трактуються у рамках статті 114¹ Кримінального Кодексу.

 

06 лютого 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів