В Ужгороді пройшов унікальний турнір із тенісу всеукраїнського рівня

Малеча змагалася  по-дорослому…

 

В обласному центрі Закарпаття завершився республіканський турнір із тенісу серед хлопців і дівчат віком до 10 років. У ньому взяли участь представники різних куточків України. Однак загалом вийшло небагато учасників. Як зазначив Михайло Молнар, начальник навчально-спортивного відділу Закарпатського обласного комітету з фізичного виховання і спорту МОН України, йдеться про 39 спортсменів – 16 дівчат та 23 хлопців. Причиною цього є не тільки важка ситуація в країні, а й той факт, що поки  загалом немає багато тенісистів такого віку в країні.

Як би там не було, а переможцями стали представники Харкова – Станіслава Шульженко та Олександр Гур’єв. Що ж до господарів, то вони, на жаль, вибули ще на попередніх стадіях змагань, а тому розраховувати на медалі не могли. На думку ужгородського тренера з тенісу ЗОДЮСШ та Закарпатської ШВСМ Василя Єгорова, цьому те ж є своє пояснення. По-перше, у нас теж немає достатньої кількості таких гравців, а тому на турнір було заявлено тільки одну дівчину та одного хлопця (кілька перспективних спортсменів усе ж є, але вони вже перейшли в старші вікові групи й нині виступають серед дітей віком до 12 й 14 років; і саме для таких вихованців просили організувати турнір у Федерації тенісу України, однак її чиновники поки запропонували турнір саме в зазначеній віковій групі). По-друге, навіть ті, хто є, не мають можливостей узимку тренуватися за відсутності якісних критих кортів.

Утім, загалом змагання пройшли на високому організаційному та ігровому рівнях. Діти, котрі прибули до Ужгорода, займаються тенісом в основному  з 3-4 років, а тому боролися за нагороди, що називається, по-дорослому, зі знанням справи.  

Володимир Тарасюк для Uzhgorod.net.ua

 

07 лютого 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів