На Закарпатті жінки перекрили дорогу, вимагаючи ротації для бійців 128-ї бригади (ФОТО, ВІДЕО)

Події протягом останніх двох днів на Закарпатті яскраво продемонстрували солідарність солдатських жінок і матерів, які готові відстояти права своїх відповідно чоловіків та синів. Зокрема, право на ротацію, обіцяне Президентом України Петром Порошенком.

 

Маленький початок Великої боротьби

20 лютого 2015 року. Річниця розстрілів Героїв Небесної Сотні. Одразу після завершення поминальних урочистостей (близько 12:40) біля мукачівської Ратуші збирається група жінок. Причина, яка об’єднала їх – інформація щодо направлення бійців 128-ої бригади із Дебальцева в іншу гарячу точку.

Новина дуже схвилювала родини закарпатських військових. І вже у п’ятницю в обідній час вони вирішили запитати у міської влади, що буде з їхніми захисниками? Та мукачівські чиновники повідомили, що ця справа далеко не в їх компетенції.

Жінки вирішили захистити учасників бойових дій радикальними методами: перекриттям траси міжнародного значення Київ-Чоп.

Перевірені методи

Закарпаття вже бачило подібні акції. І одразу впадають в очі спомини про перекриття доріг у Ракошині та Мукачеві.

Жінки вирішили скористатись таким способом боротьби. Та була одна перепона: правоохоронці хотіли порушити кримінальну справу за перекриття міжнародного автошляху. Та активістки знайшли вихід – безперервно переходити дорогу. І так протестувальники ходили майже півтори години.

Метод виправдав себе: до вимогливих жінок прийшли голова Закарпатської ОДА Василь Губаль, обласний військовий комісар Іван Васильцюн та міський голова Золтан Ленд’єл.

Під час спілкування з жінками та матерями закарпатських бійців, очільник області пообіцяв, що протягом наступних трьох діб буде проведена ротація військовослужбовців 128-ої бригади, інформує "Панорама Мукачева".

Опісля Василь Губаль запросив активісток зустрітися у приміщенні Закарпатської ОДА.

Обіцяна і вирішальна зустріч

Врешті, влада відкрилась назустріч жінкам військових. і була проведена зустріч. Під час проведеного заходу була телефонна розмова з міністром оборони України Степаном Полтораком. Очільник оборонного відомства підтвердив, що ротація все-таки буде проведена. Також керівники області повідомили, що 50 автобусів готові відправитись із Закарпаття до Артемівська.

Автобуси життя

Результату недовго довелось чекати. У суботу, 21 лютого, з Мукачева у напрямку Артемівська виїхали понад двадцять автобусів для доправи закарпатських героїв – військових 128-і бригади – на місце постійної дислокації.

Автобуси завантажені певною кількістю харчів та мінеральної води та рештою того, що може знадобитися в дорозі. У колоні, яка прямуватиме під супроводом ДАІ, їдуть і два автомобілі “швидкої допомоги”.

Тож завтра-післязавтра родини врешті зустрінуться зі своїми Героями, а Закарпаття їх гідно зустріне.

 

 

22 лютого 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів