В’ячеслав Грозний: «Говерлі» не вистачило трохи часу, щоб повністю підготуватися до чемпіонату»

Головний тренер ужгородської "Говерли" в інтерв'ю MatchDay підбив підсумок останнього збору команди в Туреччині і ще раз висловив свою думку про календар, а також – практику запрошення в команду орендованих футболістів.

 

- В'ячеславе Вікторовичу, "Говерла" повернулася з другого збору в Туреччині. Як ви оцінюєте останній етап підготовки, чи готова команда до відновлення чемпіонату?

- На жаль, можу констатувати, що нам трохи не вистачило часу, щоб повністю підготуватися до чемпіонату. Тому я, як і раніше,  залишаюся при своїй думці, що друге коло треба було починати після ігор у Кубку України. На жаль, наш проект ніхто не оцінив. Нещодавно Михайло Фоменко, як відомо, звертався до УПЛ з проханням змістити 18-й тур чемпіонату перед матчем зі збірною Іспанії, щоб у гравців нашої національної команди була можливість перепочити. Але клуби не пішли йому назустріч, хоча в нашому проекті якраз було закладено перенесення матчів команд, що грають в Лізі Європи, на квітень. Таким чином вже б 20 березня "збірники" поступили в розпорядження головного тренера. Навіщо створювати прецедент, якщо цю проблему можна було вирішити раніше на благо нашої збірної. "Говерла" ж не для себе пропонувала такий календар, а для всього українського футболу, адже ужгородці виступають тільки в одному внутрішньому турнірі. А так всі "збірники" будуть під важким навантаженням і Михайлу Фоменку знадобиться чимало часу, щоб відновити футболістів.

Кажуть, що календар складався в червні минулого року і тоді ж затверджувався. "Кабінетний календар" нам не підходить, потрібно враховувати всі нюанси, які можна коригувати у міжсезоння з урахуванням жеребкувань єврокубків. Грозний не проти УПЛ, Грозний за український футбол, щоб зручно було всім.

Звичайно, нам не вистачило часу, тому, на мій погляд, командам, які не грають в Кубку України, не було сенсу починати 15-й тур 27-28 лютого і вони цілком могли провести ще по одному збору на хороших полях з сильними спарингами. У нас команда з молодими гравцями, і на даний момент об'єктивно можу сказати, що ми ще не готові до чемпіонату.  УПЛ повинна захищати інтереси всіх клубів, а тут якраз про шість клубів ніхто не подумав. Розраховував бути почутим, але в підсумку бився об стінку. У майбутньому, вважаю, календар повинен верстатися в присутності всіх головних тренерів клубів і наставника збірної, фахівців ФФУ. У підсумку через впертість деяких людей ми маємо ситуацію, коли головний тренер збірної не має можливості за тиждень до найважливішого матчу з іспанцями отримати в своє розпорядження гравців національної команди.

- "Говерла" зіграла на останньому зборі чотири матчі, в яких здобула три перемоги і в одній грі поступилася. Яке значення в Туреччині ви надавали контрольним іграм?

- Ми грали різними складами, на фоні навантажень. Контрольні матчі не дають громадськості і вболівальникам ніякої інформації, оскільки це тільки "чернетка", напрацювання. Тому ми навіть не оголошували склади своєї команди в цих контрольних іграх.

- Які кадрові зміни у "Говерли" перед стартом другого кола чемпіонату?

-  Від нас пішов Бурдужан, він підписав контракт з командою з ОАЕ. Степанюк виїхав в "Олександрію", немає Павленка. Інші залишилися. Тренувалися з нами Шимич, Федорів і Іванко. Думаю,  найближчим  часом вирішаться контрактні питання. Міжсезоння ще триває і я сподіваюся, нам вдасться до закриття трансферного вікна запросити ще кілька футболістів, хоча кістяк команди у нас зберігся.

- На які позиції ви ще шукаєте футболістів?

- Ми не купуємо футболістів, тому, можливо, будемо просити і в оренду гравців у наших топ-клубів. Може, візьмемо когось із вільних агентів. У нас немає проблем з голкіперами, на всі інші позиції ми б не відмовилися запросити ще хороших футболістів. Хоча на перспективу ми брали на збори футболістів 1996 року народження.  У "Шахтаря" взяли Гришина, у "Динамо" - Лухтанова. У "Говерлі" у молодих гравців є можливість зануритися у великий футбол, проявити себе і потім повернутися в свої рідні колективи.

- У першому весняному турі "Говерла" зіграє із запорізьким "Металургом". Ви стежили взимку за цією командою?

- Так, це звичайна практика. Вони на зборах приїжджали дивитися наші матчі, ми стежили за ними. Я добре знаю Олександра Томаха, він системний тренер, у якого я працював помічником і вдячний йому за це. Без сумніву, ми готуємося до важкого поєдинку і знаємо, що "Металург" підсилився Цуріковим, Кулачом, Довгим. У запоріжців швидка команда, яка грає організовано. Для нас це буде міцний горішок.

Uzhgorod.net.ua

 

24 лютого 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів