Закарпатських дітей продовжують навчати правил поведінки під час НС (ФОТО, ВІДЕО)

Ужгородські школярі вже знатимуть, як діяти у разі повітряної тривоги.

 

Учора в Ужгороді для дітей пройшли тренувальні навчання за сигналом "Увага всім! Повітряна тривога". 

Командою до проведення навчання слугував сигнал сирени, який пролунав о 12-й годині з приміщення будинку побуту, що на площі Шандора Петефі.

За легендою, міська влада попередила про небезпеку – почалася негайна евакуація дітей із загальноосвітньої школи № 9. У супроводі педагогічного колективу та міліціонерів вихованців навчального  закладу було евакуйовано до сховища, розташованого неподалік, де зараз знаходиться паб "Таверна" ("Бюргер").

За кілька хвилин  на пл. Ш. Петефі почали з’їжджатися екстрені служби (рятувальники, швидка допомога, газовики, енергетики та представники водоканалу), адже за легендою навчань, внаслідок бомбардування, відбулося руйнування конструкцій будівель та споруд.

Аналогічні навчання відбулися також у професійно-технічному училищі №19, що в обласному центрі на вулиці Гагаріна.

Перебуваючи в об’єктах укриття, дітям ще раз нагадали про правила поведінки в подібних надзвичайних ситуаціях та заходах власної безпеки.

За підсумками навчань, було дано оцінку діям усіх екстрених служб міста. Всі служби у визначений час прибули до місця події і почали діяти відповідно до призначення.

Як розповів начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей, головною метою даного заходу є перевірка, наскільки чітко і якісно проводяться евакуаційні заходи, а також відпрацювання до автоматизму алгоритму дій служб життєзабезпечення, які залучаються до такого типу рятувальних операцій. Вже найближчим часом подібні тренування будуть проведені у всіх містах та районах області, повідомили з управління ДСНС України у Закарпатській області.

 

27 лютого 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів