Банкіри платять першим особам НБУ за отримані через коливання валюти фінанси - нардеп

Ситуація з гривнею - це фінансовий Іловайськ, економічний котел, в який потрапило більшість українських громадян, вважає представник президентського блоку.

 

Ці факти має розслідувати тимчасова слідча комісія Верховної Ради, заявив народний депутат від "БПП" Сергій Каплін, передають facty.ictv.ua.

"Ситуація з гривнею - це наш фінансовий Іловайськ. Це економічний котел, в який потрапило більшість українських громадян", - зазначив він.

"Як це сталося? Україна стала свідком і заручницею неймовірно непристойного за масштабами і за змістом рефінансування банків. Рефінансування під 20%, потім банкіри йдуть на ринок, купують собі валюту і сидять з цією валютою спостерігають, як вона росте, а завтра будуть її продавати. Є логічне припущення, що ці банкіри в результаті і за фінанси, які вони отримують і за ймовірні коливання валюти, платять першим особам Національного банку. Я про це відповідально заявляю.

Щоб розвіяти ці домисли, потрібно негайно створити тимчасову слідчу комісію ВР України і розслідувати ці факти", - зазначив нардеп. "Ми просто відпустили і дали жити своїм життям чорний ринок. Неймовірний оборот - 2 млрд грн на день продається і купується на вулиці", - зауважує він. Нагадаємо, наразі Державна фіскальна служба перевіряє посадових осіб дев'яти банків на причетність до відмивання грошей.

 

27 лютого 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів