Екс-губернатор Закарпаття: Некерованих айдарівців з гранатометами і гранатами затримали силовики

Співробітники МВС у Луганській області знешкодили злочинне угруповання, яким керував військовослужбовець "Айдару".

 

Про це на своїй офіційній сторінці у Фейсбук повідомив екс-губернатор Закарпаття, а нині керівник Луганщини Геннадій Москаль.

"Значна частина батальйону "Айдар" самовіддано воює на передовій, захищаючи територіальну цілісність і незалежність України, але є й інша частина цього підрозділу, яка давно дезертирувала з "Айдару", перейшла на нелегальне становище і займається мародерством, розбоями, рекетом, крадіжками автомобілів та іншими злочинами в населених пунктах на контрольованій Україною території. Днями співробітники управлінням МВС у Луганській області знешкодили злочинне угруповання, яким керував військовослужбовець "Айдару" з позивним "Філат", - пише Москаль

"При затриманні злочинці вчинили озброєний опір правоохоронцям, бій із використанням автоматичної зброї тривав цілу годину. В результаті учасників бандформування затримали, в них вилучені позашляховик "Тойота" без номерів, автомат Калашникова з підствольним гранатометом, пістолет Макарова, ручний гранатомет, гранати "РГД", а також велику кількість патронів. Під час обшуків за місцем тимчасового проживання злочинців вилучені ще два автомати Калашникова, 5 гранат, гранатомет, більше тисячі патронів різного калібру та 5 саморобних котушок для здійснення вибухів", - додав він.

Москаль зазначає, що за інформацією, якою володіє Луганська облдержадміністрація, затримані злочинці готували зброю в Київ для дестабілізації ситуації.

"Для цього вони облаштували схованку, з якої вилучено 7 ящиків із патронами калібру 7,62 (всього понад шість тисяч патронів), 5 ящиків із гранатами Ф-1, 8 протипіхотних мін, 2 ящики з тротиловими шашками, 11 гранатометів, 36 ручних гранат "РКГ-3" із запалами, 11 димових шашок, 7 протитанкових мін та інші боєприпаси. За цими фактами відкриті кримінальні провадження, злочинці сидять за гратами", - написав Москаль.

Uzhgorod.net.ua

 

01 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів