Слово про творчу скарбничку вчителів образотворчого мистецтва Великоберезнянщини (ФОТО)

Мистецтво – могутній засіб виховання, тому дуже важливо навчати дітей розуміти його, захоплюватися ним і висловлювати себе у творчості.

 

Завдяки осягненню творів мистецтва діти проходять емоційну школу – виховання добрих почуттів, що може здійснити лише безкорислива любов педагога до учнів і предмета.

Стимулювати цікавість до навколишнього світу, повести доріжкою творчості, креативних рішень, сформувати художньо-ціннісні орієнтації – це суть і завдання роботи вчителя образотворчого мистецтва.

В.О.Сухомлинський казав, що гарний учитель – це людина, яка досконало володіє уміннями, притаманними тій чи іншій трудовій діяльності, майстер своєї справи. У Великоберезнянському районі досвідчені вчителі образотворчого мистецтва презентували свій досвід та надбання для молодих та менш досвідчених колег. Провівши майстер-клас «Урок образотворчого мистецтва як засіб активізації дитячої творчості в умовах реалізації сучасних технологій навчання», педагоги розглянули цілий спектр найнеобхідніших методичних навиків учителя образотворчого мистецтва: від планування навчального заняття, налагодження педагогічної взаємодії з учнями – до результату реалізованих завдань.

Педагоги, які виступили в ролі майстрів, презентували досвід використання такої техніки образотворчого мистецтва, як батик, малювання на сирому фоні: акварель+сіль, натюрморт.

Залучивши учасників майстер-класу до практичної роботи, педагоги продемонстрували, як розвивати пізнавальну активність учнів, формувати інтерес до мистецтва, створювати атмосферу творчості на уроці, правильно організувати засвоєння нового, оцінювати роботу кожного учня.

Учасники ближче познайомилися з технікою батик – розписом на тканині за допомогою барвників. Разом з Панько В.М., учителем Мирчанської ЗОШ І-ІІ ступенів, педагоги здійснили «історичний екскурс» щодо виникнення та розвитку техніки, а також виконали всі технологічні етапи виготовлення батику. Учителі продемонстрували власні та учнівські роботи, виконані цією технікою.

Гасич Надія Юріївна, учитель Ставненської ЗОШ І-ІІІ ступенів, провела майстер-клас «Зображення натюрморту у теплому колориті». Свою роботу розпочала з історії виникнення натюрмору як жанру образотворчого мистецтва, продемонструвала кращі зразки виконання та поділилася досвідом написання натюрморту, розкривши педагогічні секрети.

Учитель Великоберезнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Березанич Тетяна Юріївна показала одну з нетрадиційних технік «Малювання на сирому фоні: акварель+сіль». Педагоги ознайомилися з готовими виробами та навчилися їх створювати.

Створивши атмосферу творчості, учасники переконалися, що майстер-клас як форма методичної роботи дає можливість розширити професійні знання та підвищити педагогічну майстерність, надає орієнтир для самоосвітньої діяльності.

Вікторія Попадич, методист Великоберезнянського РМК

vber-obr2

vber-obr3

vber-obr4

 

02 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів