Коктейлі «Молотова» не для боротьби, а для застороги...

Вони, а також бруківка та шини стали частиною вечора-реквієма у селі під Ужгородом.

 

Рік тому в Україні відбулася Революція Гідності. Ця боротьба за свободу нажаль, не минулась без кровопролиття. Люди, які віддали в Революції найцінніше – своє життя, завжди будуть героями України, Герої не вмирають, бо вони назавжди залишились в наших серцях.

Щоб вшанувати пам'ять Героїв України працівники будинку культури с.Сторожниця провели вечір-реквієм, під Назвою «Небесна сотня. Ми пам’ятаємо». Вступне слово мав голова сільської ради Василь Петрович Сіка, який закликав віддати пошану Героям у хвилині мовчання, та нагадав нам, якою ціною почалися зміни до кращого майбутнього України -- ціною невинних життів.

Символи Революції Гідності бруківка, шини, коктейлі «Молотова» були використані для декорації реквієму. Уся програма супроводжувалась відеороликами з подій на Майдані.

Під час реквієму Кіс Дмитро, Шахайда Євеліна та Ланова Юля зачитали вірші народжені Майданом в яких вшановується Небесна Сотня. Була згадана хронологія тих рокових подій, які об’єднали Україну. Пісні «Чому квіти мають очі» у виконанні Беати Савчук, та «Балада про мальви» у виконанні Мирослави Копинець нагадали присутнім, що ми маємо пам’ятати також і про сім’ї Героїв, адже вони втратили тих кого кохали, кого ростили, кому казали батько, матуся…….

Реквієм закінчувався словами: «Поки людина відчуває біль, значить вона – жива. Поки людина відчуває чужий біль вона – людина»….

Дякуємо Вам, Дякуємо Герої Небесної Сотні, які на Майдані стояли за мене і за тебе. Ми пам’ятаємо…

Героям Слава!!!

Посипанка Йосип, директор будинку культури с.Сторожниця

 

02 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів