В Україні вже на старті другий етап мобілізації, а на Закарпатті досі «пасуть задніх» з першого

Міністерство оборони України переходить до другого етапу мобілізації.

 

Про це сьогодні, 3 березня, повідомила речниця Міноборони Вікторія Кушнір.

"За даними головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генштабу ЗСУ перший етап четвертої черги мобілізації виконаний на 90%", - повідомила вона. Також, за її словами, вже зараз починається другий етап четвертої черги - оповіщення.

Нагадаємо, 4-а хвиля мобілізації пройде в три етапи, перший з яких тривалістю 90 днів стартував 20 січня. Всього в рамках мобілізації планується призвати близько 200 тис. військовозобов'язаних.

Станом на початок лютого, Закарпаття виконало план  1-ого етапу четвертої черги мобілізації лише на  20%. Такий показник головний комісар краю Іван Васильцюн пояснює значною кількість заробітчан в області. Мукачівський військкомат (м. Мукачево та Мукачівський район) виконав план на 28%, військкомат, що включає в себе Іршавський та Виноградівський райони, – на 21%. Найнижчі показники у гірських районах. Там виконання планів становить 15-17%.   

За словами військового комісара Закарпаття, станом на 2 лютого підлягало мобілізації близько 1550 осіб, вручено повістки – майже 1400 військовозобов’язаним, прибули до військових комісаріатів – майже 1 тис. чоловік. «Пройшли військово-лікарську комісію понад 600 осіб, з них визнані придатними – понад 300; майже 100 – визнані не придатними, інші направлені на додаткове медичне обстеження. Добровільно зголосились для проходження військової служби 66 військовозобов’язаних, в тому числі 4 жінки медики, 14 з них вже відправлено у війська», – повідомив полковник.  

 

03 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів