Невже закарпатські супермаркети, які цинічно спекулювали під час валютної паніки, будуть покарані?

Антимонопольний комітет врешті взявся за оскаженілі ціни у супермаркетах.  

 

Антимонопольний комітет України у зв'язку з лютневим зростанням цін на продовольчі товари розпочав перевірки діяльності найбільших торговельних мереж країни, їх постачальників і виробників продуктів харчування на предмет дотримання ними вимог законодавства про захист економічної конкуренції.

"У зв'язку із зростанням цін, наприкінці лютого, на продовольчі товари Антимонопольним комітетом розпочаті в межах повноважень дослідження діяльності найбільших торгових мереж, постачальників в ці мережі і виробників продуктів харчування на предмет дотримання ними вимог законодавства про захист економічної конкуренції", - повідомляє прес-служба АМКУ. 

У разі виявлення порушень законодавства про захист економічної конкуренції комітет пообіцяв "вжити заходів відповідно до чинного законодавства". За даними Комітету, за балансами попиту та пропозиції основних продуктів харчування, розробленим Мінекономрозвитку, дефіциту продуктів харчування не спостерігається. 

Нагадаємо, через різкий стрибок курсу долара на Закарпатті, як і по всій Україні, почалася "продуктова" паніка. Відтак, краяни змітали з полиць магазинів практично все, а найбільше - сіль, цукор і крупи. Ціни при цьому стрімко зросли, у деяких супермаркетах, зокрема, "Дастор", "Барва", Велмарт", "Сільпо" та "Вопак" ціни на імпортні продукти зросли на понад 200%, а на вітчизняні соціально значущі харчові продукти - до 100%. Тоді як по Україні в середньому підняття цін відбулося від 20 до 35 %.

 

04 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів