Нардеп із Ужгорода допоміг «віджати» Крим

Нестор Шуфрич, який, незважаючи на всю іронію ситуації, зараз є народним депутатом Верховної Ради України, хоча і від опального «Опозиційного блоку», допомагав Росії анексувати Крим.

 

Про це заявив експерт громадської організації «Єдиний Майдан Контроль» Олексій Левчук.

Так, з достовірних джерел відомо, що він належить до клану політиків, які останнє десятиліття готували розділ території України та приєднання південно-східних областей до Росії. За наявною інформацією, основне фінансування діяльності сепаратистів в останні п'ять років здійснювалося в тому числі за допомогою Нестора Шуфрича.

Як народний депутат він активно відстоював думку, що сепаратисти на сході України - «мирні громадяни з автоматами в руках, яких потрібно почути». У той же час, як свідчать дані джерел, Нестор Шуфрич відповідав за проект «6 республік», метою якого було відділення від України шести областей (Донецької, Луганської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської), але проект був провалений.

Однак перша сепаратистська місія Нестора Шуфрича все ж виявилася вдалою.

«Так, в той час як до незаконного референдуму та відділення Криму залишалися лічені дні, Шуфрич робив гучні заяви, покликані заспокоїти українську громадськість і згладити конфлікт, очевидно, щоб спокійному плину так званого« референдуму »нічого не завадило, одночасно активно наполягаючи на розширенні повноважень АР Крим», - говорить Олексій Левчук.

Зокрема, тоді в Партії регіонів заявляли, що керівництво Криму розглядає виключно питання розширення прав автономії. За словами депутата від ПР Нестора Шуфрича, про вихід зі складу України мови не було. Шуфрич переконував, що спілкувався по телефону зі спікером кримського парламенту Володимиром Константиновим.

«Константинов Володимир Андрійович, спікер парламенту Криму, сказав, що сьогодні вони звертаються з проханням про розгляд питання виключно про розширення прав автономії Криму, про який вони говорять вже протягом більше 10 років ... Ні про що більше не йдеться. І ні в якому разі не йдеться про вихід автономії зі складу нашої країни », - підкреслив тоді Шуфрич і додав, що« безумовно, права АРК потрібно розширити ».

Експерт переконаний: в тому випадку, якщо Шуфрич дійсно спілкувався з Константиновим, він не міг не знати, що в Криму готується референдум саме про вихід півострова зі складу України і приєднання до Росії. Особливо, маючи інформаторів безпосередньо в Кремлі, в особі свого кума Віктора Медведчука.

«Питання в тому, чому Шуфричу не пам'ятали його« байки »після того, як Росія анексувала Крим? Адже кількох цитат із його закликів достатньо, щоб замість депутатських пільг Шуфрич отримав кримінальну справу », - зазначає Олексій Левчук, повідомляє rupor.info.

 

05 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів