Позики від МВФ не допоможуть втримати курс гривні - нардеп із Закарпаття (ВІДЕО)

Повʼязувати стабілізацію курсу гривні із надходженням першого траншу МВФ не потрібно, стверджує закарпатець Віктор Пинзеник - народний депутат від Блоку Петра Порошенка, екс-міністр фінансів України.

 

Транш МВФ не може вплинути на стабільність гривні, адже позики і кредити – ненадійна платформа для того, щоб зміцнити національну валюту.

Про це заявив народний депутат України, екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник у прямому ефірі аналітично-інформаційної програми «Погляд на тиждень» на телеканалі ZIK.

«Не треба повʼязувати певну стабілізацію курсу гривні із надходженням першого траншу МВФ, - наголосив Віктор Пинзеник. - Якщо ми хочемо досягнути підтримку валюти боргами, то це велика помилка. Не варто думати, що у попередні роки гривня була стабільною. Її «тримали» за рахунок величезних міжнародних позик. А позики ненадійна база для валюти. Стабільність курсу забезпечується лише правильною економічною політикою».

Водночас Віктор Пинзеник констатував, що упродовж тижня справді спостерігається позитивна тенденція щодо курсу гривні, причому без використання ручного режиму. Так, і досі є спроби розхитати курс, але зараз він таки відповідає реальному попиту і пропозиції.

На думку експерта, нові позики треба використати для того, щоб країна нарешті перестала жити в борг.

«Борги, накопичені у попередні роки, мають такі обсяги, що ми не виліземо із них без нових позик. Завдяки співпраці з МВФ маємо досягнути рівня ненакопичення боргів, коли ми перестанемо жити в борг. Така позика надається для вирішення внутрішніх проблем – навести лад у країні, повернути грунт під ноги і дати поштовх до розвитку. Ми не маємо права просто проїсти ці гроші», - резюмував Віктор Пинзеник.

 

15 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів