Закарпаття остаточно «завалило» план з мобілізації, губернатор «на вихід» не поспішає...

Область виконала доведені показники лише  на 30 % - повідомив голова ОДА Василь Губаль у Фейсбуці.

 

"Повернувся з Києва, де мав нараду у Президента України Петра Порошенка. Питання – найактуальніші: безпека держави та соціальний захист учасників АТО. Є позитиви, є й негативи.

Звісно, Закарпаття критикують за мобілізаційну кампанію – область не справляється з доведеними показниками, виконуємо лише 30%. Але в той же час маємо хороші результати праці, спрямованої на підтримку родин військових. Загалом обласна рада виділила на ці потреби більше двадцяти мільйонів гривень, продовжуємо цю роботу. На нараді, власне, чи не в першу чергу йшлося саме про увагу, яку слід звертати на військових, котрі повертаються із зони бойових дій – це і соціальний захист, і всі питання, пов’язані зі здоров'ям, і залучення їх до спілкування з призовниками, майбутніми мобілізованими, а також, в разі потреби, працевлаштування. Працюємо.

До слова, на Закарпатті сімейні лікарі вже відвідали понад три сотні наших солдатів зі 128-ї бригади, які повернулися на ротацію, прагнемо належно реагувати на всі питання, які виникають у вояків. Щодо оздоровлення, то кожен регіон підходить до цього по-своєму. Наприкінці минулого тижня провів нараду з представниками санаторіїв "Укрпрофоздоровниці" та обласних служб, мета – налагодити зручний механізм забезпечення реабілітації бійців, прибравши бюрократичні перепони. Очікую на швидкі результати.

До речі, цікаво було почути про досвід Львівщини – там відкрили "єдине вікно", де координують роботу, пов’язану з соціальним захистом військових, їхніх родин, наданням допомоги, тощо. Ми теж маємо напрацювання в цьому напрямку, розроблено пам'ятку, узгоджуємо працю служб, аби військові мали ту підтримку, яка належна їм по праву. Водночас, якщо є вартий уваги досвід інших регіонів – можемо його застосовувати й у нашій області. Завдання – важливі, й усьому, що стосується учасників АТО – перша увага", - написав губернатор.

 

15 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів