Чи варто закарпатським водіям економити на автозапчастинах?

Мрія вітчизняного автомобіліста про простий і доступний сервіс all inclusive (все включено) при відвідуванні СТО розбивається об фінансові реалії.

 

 Тому важливо знати, на яких деталях економити собі дорожче, а що краще шукати на розборках, пише ukrautoportal.com.

*Запчастини, на яких економити не можна*

До них відносяться так звані «розхідники», міняти які доводитися досить часто, а їх якість строго регламентовано виробником. У цю категорію потрапляють: всілякі фільтри, ремені, помпа, деталі підвіски (шарові опори, кермові наконечники, стабілізатори, амортизаційні стійки, пильовики, прокладки і т.д.), деталі гальмівної системи (гальмівні колодки, диски, трубки, датчики і т .буд.), а також деталі вихлопної системи і складні елементи електрообладнання.

Якість нових аналогів від невідомого виробника або використання б/в деталі може позначитися на безпеці авто (деталі гальмівної системи, підвіски, рульового управління). У той же час, використання несертифікованих виробів може мати серйозний вплив на працездатність дорогих вузлів автомобіля.

Наприклад, використання дешевого аналога повітряного фільтра від невідомого китайського виробника може обернутися в прискорений знос циліндропоршневої групи. Так що економити на таких «дрібницях» – собі дорожче.

Це не означає, що потрібно купувати неодмінно деталь з логотипом вашого автомобільного бренду на упаковці, досить вибрати запчастина від відомого виробника. Багато хто з них підкреслюють, що є постачальником одного або декількох автозаводів. Покупку аналогів від невідомих компаній краще уникати.

У той час, при придбанні складних і дорогих деталей (двигун, КПП та ін.), Слід брати оригінал. При цьому оригінал не обов’язково повинен бути новим. На деталях б/в ми зупинимося докладніше.

Запчастини з розбирання

Не варто думати, що деталі б/в купують ті автомобілісти, у яких вік машини підбирається до визнання її раритетом. Цілком логічно замінити розбиту фару на ще свіжому авто пристойним оригіналом з розбирання. Так можна навіть приховати заміну цієї деталі, так як новий оптичний елемент буде занадто помітний.

Оригінальна деталь, нехай і б/в, хороша тим, що вона без проблем стане на своє місце, а її характеристики строго відповідають пропонованим нормам. Наприклад, при покупці неоригінальної деталі може виявитися маса проблем.

Нерівні зазори за місцем установки, вигоряючі кольорові елементи, швидко тьмяніє оптика – далеко не всі неприємності такої покупки. Іноді така деталь взагалі не стає на своє місце.

Що можна брати з розбирання:

Деталі кузова та салону – крила, двері, капоти, дзеркала, фари, бампери, сидіння, торпедо і т.п.

Двигун і трансмісія

Обвіс двигуна – головка блок, блок циліндрів, стартер, генератор і т.д.

Деталі ходової – важелі, приводи коліс, колісні диски, елементи випуску

і т.д.

Деталі, які краще ремонтувати

Рульову рейку з гідропідсилювачем в більшості випадків краще відновити. Відновлений вузол буває не гірше нового. Часто буває сенс ремонтувати стартер, генератор, гальмівні циліндри і деякі інші деталі.

Багато роботи по двигуну або трансмісії набагато дешевші і краще покупки вузла з розбирання. Так що в кожному випадку потрібно вирішувати індивідуально, ретельно зваживши всі за і проти.

Гарантія

Купуючи дорогий вузол б/в обов’язково обговоріть з продавцем умови гарантії і повернення. Він також як і ви зацікавлений у продажу цієї деталі і в вас, як ймовірне постійному клієнті. Так що цивілізовані відносини вигідні обом сторонам.

Як бачите, покупка деталей з розбирання, це не завжди бажання заощадити. Купуючи оригінальні деталі в хорошому стані, ви можете істотно заощадити без втрат в якості, але в деяких випадках зайва «економія» може вилізти боком.

Uzhgorod.net.ua

 

21 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів