Президент затвердив Стратегічний оборонний бюлетень України до 2015 року

Президент Леонід Кучма підписав указ про рішення Ради національної безпеки й оборони від 17 червня 2004 року про Стратегічний оборонний бюлетень України на період до 2015 року.

 

Глава держави доручив уряду забезпечити доведення матеріалів бюлетеня через засоби масової інформації до органів державної влади, громадян і громадських організацій, розробити і подати до 30 листопада 2004 року проект Державної програми реформування і розвитку Збройних сил України на 2005-2009 роки, передбачивши заходи щодо вдосконалення системи управління ними.

Міністерство оборони України зобов"язано в двомісячний термін видати бюлетень українською і англійською мовами. Це видання Міністерство закордонних справ повинне в місячний термін поширити серед зовнішньополітичних відомств іноземних держав і секретарів міжнародних організацій.

Зазначимо, що держкомісія з питань реформування Збройних сил затвердила Стратегічний оборонний бюлетень на період до 2015 року 30 березня.

Бюлетень містить оцінку військових загроз України, стану Збройних сил країни, інформацію про їхню структуру, чисельність, головний напрямок реформування Збройних сил до 2009 і 2015 років.

Важливим елементом стратегічного оборонного бюлетеня ? прогнозні показники витрат на оборону з 2004 по 2015 рік, розраховані на кожен рік. Ці показники ? дуже детальними і пов"язані з розвитком ВВП і еволюці?ю розвитку соціальних платежів в Україні.

Такий документ був прийнятий в Україні вперше. У ньому вперше максимально відкрито зазначено про такі складові її військових організацій, про які за радянських часів мова взагалі не велася.

Оборонний бюлетень був складений на підставі того, що Україна заявила про свій курс на повну інтеграцію в НАТО.

Підготовлено за матеріалами [a href="http://www.rian.ru"]Р?А ?Новости?.[/a]

 

23 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів