Закарпатський нардеп одностайний з опозиціонерами у питаннях місцевих виборів

Відтермінування на 2 роки проведення виборів є порушенням Конституції України, вважає Віктор Балога

 

«Здогадуюсь, з чим пов’язані повідомлення у ЗМІ з посиланням на джерела, що місцеві вибори можуть перенести на 2 роки. Просто «джерелам» немає з чим іти до людей, пише закарпатський нардеп Віктор Балога на своїй сторінці у Фейсбук. - Тому хочу нагадати, що є такий нормативно-правовий акт, як Конституція, який має найвищу юридичну силу, і він говорить, що вибори мають відбутися цього року восени.

Погоджуюсь, що нам потрібно спочатку внести зміни до Основного закону, і лише потім проводити місцеві вибори. Але для цього достатньо 2 сесій парламенту, а не 2 років, як про це говорять «джерела». А з двома сесіями можна спокійно вкластися до осені.

Тому краще зайнятися конституційним процесом, ніж вкидати у ЗМІ такі речі і спостерігати за реакцією. Реакція буде негативною. Період, коли усе вирішувалося методом політичної доцільності, давно минув, виправдань порушенням Конституції і законів України бути більше не повинно. Навіть, якщо в країні війна».

Практично в унісон йому говорять і представники Опозиційного блоку, які виступили з офіційною заявою. У ній ідеться, що «нинішня влада хоче відкласти на два роки проведення місцевих виборів, тим самим позбавивши український народ - джерело влади - його повноважень.

Сьогодні не тільки війна, але й керівництво країни стає ворогом державності. Прикриваючись реформою Конституції, вони хочуть «віджати» в українського народу державу.

Влада зневажає Основний закон і думку громадян. Ця влада показала, що вона не хоче змінювати країну на краще і проводити реформи.

Нинішній парламент - це парламент війни. Країні сьогодні потрібен парламент миру та розвитку. А значить - потрібні перевибори Верховної Ради.

Уряд вже більше року не проводить децентралізацію, яка повинна покласти початок мирному врегулюванню нинішнього кривавого конфлікту.

Конституційна комісія досі не розпочала свою роботу і не відомо, коли це станеться. Вже чути критичні голоси міжнародного співтовариства, в тому числі й Венеціанської комісії, що реформа Основного закону має бути проведена якомога швидше».

 

27 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів