Тільки меценати відроджують в Ужгороді занедбані спортивні поля (ФОТО)

Уперше побачив успішне функціонування поливної системи на стадіоні "Автомобіліст". Душа радіє. Браво братам Андріївим і керівництву ФФЗ. 

 

Як пише у Фейсбуку спортивний журналіст Віталій Біровчак, "основне питання – яблуко розбрату між футболом та хокеєм. Я про четверте поле стадіону «Авангард». Саме з нього свій екскурс розпочала поважна делегація. Нагадую, воно в користуванні ЗОДЮСШ і слугуватиме платформою для льодового палацу.

Своя думка з цього приводу у представників улюбленої гри всього світу. Та про це згодом.

Я очам своїм не повірив, коли з-поміж зацікавлених у розвитку спорту людей побачив пана Погорєлова, той, що міський голова. Його ж бо здорова нація при моїй пам’яті не цікавила ніколи. Можна було вгледіти раніше Віктора Володимировича на тому ж «Авангарді» (ВІП-ложа) під час небагатьох знакових матчів Прем’єр-ліги за участю «Говерли» і, правильно Ви зрозуміли, «Шахтаря», «Динамо», «Дніпра»… Сьогодні ж бо мер наче перевтілився – говорив розумні фрази, які слугуватимуть розвитку спорту. Кажуть, краще пізніше.

«Четверте поле віддано в користування ЗОДЮСШ ще за попередньої влади, тому вплинути на це рішення я не міг», - зазначив чиновник. А далі було запитання від голови Закарпатської ОДА Василя Губаля: «Пропонуйте альтернативу. Де будувати льодову арену хокеїстам?». Воно в першу чергу до міського голови.

Віктор Володимирович, сьогодні напрочуд добрий, назвав територію поруч з «Юністю» та колишній стадіон «Локомотив» (19 училище). До честі керівника федерації хокею Василя Ябрика, останній готовий шукати компроміс, якщо на території є відповідні інфраструктурні складові: паркінг, відповідна потужність електромережі, вода і т.д.. Плюс якомога швидше упорядкування потрібної документації. Мовляв, аби навіть перенести відкриту ковзанку з «Дастору» потрібно десь півроку.

Спочатку поїхали до «Юності». Територія позаду штучних майданчиків і тенісних кортів ЗОДЮСШ. Можна засипати озеро чи то вирубати ліс поруч. І прошу – будуйте льодовий палац. Очільник федерації хокею відмовився. Багато ж бо коштів потрібно вкласти. Натомість голова ФФЗ Іван Дуран радо прийняв пропозицію надати територію ДЮСШ №1 для облаштування футбольного поля. Роботи впадуть на плечі самої федерації. Забігаючи наперед, Іван Петрович переслідує благу мету – залучити до розвитку спорту якомога більшу частину занедбаних спортивних майданчиків, щоб не будували там багатоповерхівки горе-чиновники. 

Третій об’єкт – колишній стадіон «Локомотив». Є там потрібна територія для льодового палацу і навіть для футбольного поля. Василь Ябрик знову проти. Не рентабельна ж бо це місцина. Іван Дуран – за. Як підсумок, Василь Губаль та Віктор Погорєлов домовились: міську землю передадуть на баланс ПТУ, яке в обласному підпорядкуванні. І вже згодом нададуть ДЮСШ №1. Прекрасно, не за горами в Ужгороді ще одне поле, одне з двох, де гратимуть матчі чемпіонату міста, займатимуться юні футболісти. Це великий плюс обом чиновникам і добродушній ФФЗ.

Стадіон «Спартак» - останній пункт візиту делегації. Там вже в цьому році, переконує голова обласної ради Володимир Чубірко, за бюджетні кошти зроблять тренувальне поле. Єдина вимога – прозорий набір футболістів до СДЮСШОРу. 

І хоч на «Автомобіліст» часу їхати не було ні в кого, я пішов. І не пожалкував. Уперше побачив успішне функціонування поливної системи. Душа радіє. Браво братам Андріївим і керівництву ФФЗ. Через тиждень поле зазеленіє і розпочнеться будівництво трибуни. Влада до цього стадіону відношення ніякого не має, тож, певно, тому і не прийшла. Головне, що не заважала.

Тепер умовивід. Наступного понеділка в ОДА відбудеться робоча нарада за участю вищезгаданих дійових осіб. Саме там вирішиться доля четверто поля стадіону «Авангард», - зазначає журналіст.

Усі фото - зі сторінки Віталія Біровчака у Фейсбуку.

 

28 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів