Кого насправді мобілізовують: хронічних алкоголіків і неплатоспроможних боржників

Потрібно реформовувати військкомати та змінювати систему проведення мобілізації. 

 

Про це заявив радник президента і помічник міністра оборони, а також організатор однієї з найвідоміших волонтерських груп "Крила Фенікса" Юрій Бірюков у інтерв'ю "Фокус".  

"Днями міністр оборони підписав директиву про створення центрів вербування комплектації за контрактом. Можна назвати їх модним словом "рекрутинг". Центри будуть залучати охочих на контрактну службу незалежно від того, є АТО чи ні. Процес іде повільно, але йде. Працюватимуть там офіцери, які воювали в АТО", - наголосив радник. 

Він також запевнив, що люди, які залучаються для служби за контрактом, будуть більш мотивовані, ніж ті, кого мобілізували раніше. "Нещодавно я був у 79-й бригаді, куди привезли з полігону поповнення четвертої хвилі мобілізації. 10% із них - хронічні алкоголіки. Я спробував із ними поговорити. Вони заявили, що воювати не підуть, тому будуть пити. Зранку, в обід, ввечері. Я поцікавився, навіщо боєць ішов до армії. Дізнався, що районний воєнком поговорив із головою сільради, вирішили забрати найбільш безнадійних", - обурюється Бірюков. 

На його думку, такі проблеми можна вирішити тільки шляхом реформування військкоматів. "Залучення добровольців теж не завжди панацея. У батальйоні "Фенікс" 75-80% добровольців. Із них 10% не потрібно було брати. Хтось із них набрався споживчих кредитів і втік, у когось проблеми у родині, хтось просто алкоголік. Потрібно, щоб із людьми працювали психологи", - зазначив волонтер. 

 

28 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів