Закарпатського нардепа дуже гнітить ігнор Міноборони

Міністерство оборони з радістю скуповує весь непотріб у світі, а національний виробник, який може дати поштовх економіці, створити нові робочі місця, платити податки у власній країні, нікого не цікавить.

 

Вже скоро рік, як сумські конструктори спільно з волонтерами, на голому ентузіазмі розробили проект десантно-штурмової машини. Вона в три рази дешевша, ніж те, що Міноборони закуповує на КрАЗі, і на порядок вище по характеристиках і бронезахисті, ніж застарілі «Саксони», які ми купуємо в Британії. 

Як розповідає позафракційний закарпатський надреп Віктор Балога на власній сторінці у Фейсбуці, за цей час жодної державної підтримки отримано не було. 
 
"В уряді перспективні розробки нікого не цікавлять. Міністерство оборони з радістю скуповує весь непотріб у світі, а національний виробник, який може дати поштовх економіці, створити нові робочі місця, платити податки у власній країні, нікого не цікавить.  Я вже мовчу про те, що технічні характеристики і бронезахист – це речі, від яких залежать людські життя. На них не можна економити. Але, в даному випадку, Міністерство оборони закуповує те, що по-перше, дорожче, а по-друге – в рази гірше. Логіку в таких діях знайти важко. Бо насправді, при державному підході, за рік уже сотні машин могли зійти з конвеєра і приносити користь Збройним силам. Замість того, наші бійці пересуваються на чому завгодно, щосекунди ризикуючи своїм життям. А Міністерство оборони платить живі гроші за іноземний секонд-хенд. Тому, направив депутатське звернення Президенту України з проханням звернути увагу на роботу сумських конструкторів і надати їм усю необхідну допомогу, щоб ми могли в Україні випускати конкурентну і доступну техніку для Збройних сил. Ну і держава для того й існує, щоб підтримувати ініціативи громадян, особливо, коли вони хочуть принести користь своїй країні", - додає пан Балога.
 

 

29 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів