Чи варто закарпатським автолюбителям переходити на газ?

З якої сторони не глянь, а в якості автомобільного палива газ кращий, ніж бензин!

 

У газу і теплота згорання вища, і октанове число. Двигун, працюючий на газу, служить довше, моторне мастило можна міняти рідше. Вихлопні гази такого двигуна містять менше екологічно шкідливих речовин. Ще одна безперечна перевага газу перед бензином - дешевизна.

Що ж зупиняє автомобілістів від масового переходу на зріджений газ в якості палива? Вважають, що при ушкодженні балона в ДТП наслідки бувають набагато серйозніше, ніж при пробої бензобака. Але це не зовсім так! Бензобак в серйозній аварії руйнується досить часто, при цьому паливо витікає на землю і запалюється від щонайменшої іскри. Небезпека займання зберігається тривалий час, оскільки бензин випаровується повільно. Газовий же балон набагато міцніший за бензобак, він іноді мнеться, але рідко руйнується. Якщо все ж балон зруйнувався і газ витік, то він швидко випаровується і через декілька хвилин палива на місці ДТП не залишається.

Існує думка, що в автомобілі, працюючому на зрідженому газі, завжди неприємно пахне. Якщо щось й пахне, то не газ, а спеціальна добавка до газу — метилмеркаптан або метантіол. Цю речовину спеціально додають в газ для надання йому в цілях безпеки специфічного запаху. Запах же може відчуватися при попаданні вихлопу у салон на зупинках або при сильному вітрі, якщо паливна апаратура відрегульована недостатньо точно.

При установці газової апаратури вносяться зміни в конструкцію автомобіля, найістотніша з яких - зменшення корисного об’єму багажного відділення, як наслідок установки газового балона. Це погано. А добре те, що автомобіль стає по суті двохпаливним - бензинове устаткування залишається в недоторканості. До речі, запускати інжекторний двигун слід тільки на бензині! Якщо ж двигун карбюраторний, то влітку запуск можна робити на газу, а ось взимку - тільки на бензині, при прогріванні переходячи на газ.

Ставити чи не ставити газове устаткування - кожен вирішить сам, але ті, хто вже встановили - не шкодують про своє рішення!

Uzhgorod.net.ua

 

29 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів