Закарпатським випускникам: хто не складе тест з укрмови, до інших тестів ЗНО не допускається (ВІДЕО)

Про нові, більш жорсткі умови цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання розповіли у Міносвіти.

 

Міносвіти оголосило нові умови цьогорічного ЗНО, повідомляє канал 24. Новацій — 3. А саме: принцип пріоритетності, коли абітурієнт казатиме що саме його цікавить, а система визначатиме, які виші йому підходять.

Також впровадження двох рівнів складності завдань для кожного предмета. Тобто майбутні інженери матимуть складніші завдання з математики, ніж майбутні гуманітарії.

І головне — цього року діти писатимуть ЗНО за принципом "склав/не склав". Тобто у разі невдалого першого тесту до решти абітурієнта просто не допустять і залишать на 2 рік. Перше обов’язкове тестування з української мови вже 24 квітня.

"Ті, хто не складе укрмову - вони тести здавати не будуть. І не буде витрачання коштів і марних сподівань - ти просто не можеш бути студентом через рівень своїх знань", — розповів директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

Нагадаємо, для абітурієнтів-переселенців термін реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання подовжили до 20 квітня. А от остання сесія для цієї категорії вступників стартує 9 червня.

 

01 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів