На Закарпатті кондитери збилися з ніг... (ВІДЕО)

На Закарпатті проходить незвичне, хоча й неоголошене передвеликоднє змагання - хто зробить найбільше шоколадне яйце.

 

Кондитери Закарпаття готують шоколадні яйця. Тож українці східного обряду активно розпочинають готуватися до Пасхи. На Закарпатті проходить незвичне, хоча й неоголошене передвеликоднє змагання - хто зробить найбільше шоколадне яйце. Тамтешні кондитери вже збилися з ніг, аби випередити одине одного.

Писанка у Мукачеві важить 22 кілограми справжнього чорного і білого шоколаду. Великоднє яйце в українському стилі з традиційним петриківським розписом. Розмальовували самі кондитери, а не професійні художники. Фарбами слугували харчові барвники, тому усе яйце - цілком їстівне.

"Ми проявили свої таланти, це вперше, хочеться щоб радували усіх оточуючих. Захотілося підтримати давні традиції до Дня Великодня", - говорить Людмила Дубіш, кондитер з Мукачева.

А ось один із кондитерів вирішив зробити Великоднє яйце у сучасному авангардному стилі. Він прикрасив величезну шоколадну писанку маленькими шоколадними яйцями, вкритими золотом.

"Це сусальне золото, його їсти можна. Десь тридцять кілограм шоколаду пішло і три дні роботи", - говорить Валентин Штефаньо, кондитер з Ужгорода.

Шоколадні яйця майстри виставляють у місцевих кафе. Особливо величезні писанки "до смаку" маленьким відвідувачам.

Щоправда, місцевими пам'ятками солодкі писанки стали не надовго, до кінця Великодніх свят. Потому їх розділять на дрібніші шматки і з'їдять.

Переглянути відео можна ТУТ.

 

05 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів