"Ядзакі" розширюватиме своє виробництво

У жовтні 2003 року біля с. Минай, що на Ужгородщині, почало працювати підприємство по виробництву електрокабельної продукції для автомобілів. На сьогодні це один з найбільших інвестиційних проектів на території Закарпаття: японська компанія “Ядзакі Корпорейшн” інвестувала в будівництво заводу майже 32 мільйони євро. Для Японії це, практично, перша пряма інвестиція в Україну. І, як визнає інвестор, – вдала. Отож співпрацю вони планують не тільки продовжити, а й значно розширити

 

З ці?ю метою в Ужгород приїхав перший віце-президент регіональних відділень компанії ?Ядзакі-?вропа? у Західній, Східній та Центральній ?вропі Майкл Бостон. У середу голова ОДА Віктор Балога зустрівся з паном Бостоном. В зустрічі взяли участь в. о. заступника голови ОДА ?гор Кріль, генеральний директор ТОВ ?Ядзакі Україна? Гельмут Кольвіц та генеральний директор СЕЗ ?Закарпаття? Володимир Приходько.

Сьогодні на заводі в Минаї працю? близько 1400 закарпатців. До 2006 року плану?ться розширити виробництво, що дасть роботу ще, як мінімум, 2200 мешканцям Ужгородщини. Щодо виробничого процесу, то проблем в інвестора не виника?. Але вже зараз адміністрація зіткнулася з гострою нестачею кваліфікованих кадрів. Враховуючи те, що компанія плану? значно розширити виробництво ? до 4 тисяч робочих місць ? проблему треба вирішувати зараз. Будувати нові виробничі площі треба далі від Ужгорода і Мукачева. Однозначно, позиція обласної влади залучати інвесторів в гірські райони, де значний надлишок трудових ресурсів, ? правильною і такою, що працю? на перспективу.

Учасники зустрічі вирішили створити робочу групу з представників облдержадміністрації, спеціальної економічної зони та інвестора. Вони і займуться вирішенням поставлених питань.

[b]Прес-служба ОДА [/b]

 

02 березня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів