На великодньому дереві - 10 тисяч писанок (ФОТО)

Кожен готується до світлого свята Великодня по-своєму. 

 

Для сім'ї Фолькера Крафта (Volker Kraft) Великдень - одне з найбільш очікуваних і улюблених свят року. Протягом 50 років Фолькер разом зі своєю родиною наряджає символічне великоднє дерево, розвішує на гілках розкидистої яблуні фарбовані яйця. Цього року ентузіаст встановив особистий рекорд, використавши для декору 10 тисяч писанок!

Традиція прикрашати дерева крашанками з'явилася в Німеччині давно, проте не отримала великого поширення. Такі великодні дерева називали Osterbaum. Будучи дитиною, Фолькер вперше побачив таку дивину і через роки став прикрашати дерево вже у себе у дворі. Вперше - в далекому 1965 році, використавши для цього 18 пластикових яєць. З роками кількість писанок незмінно зростала, Фолькер і його дружина стали використовувати справжню шкаралупу, випускаючи вміст крізь крихітний отвір.

Великоднє дерево з задоволенням прикрашають діти і онуки Фолькера. В цьому році сімейство поставило рекорд - 10 тисяч писанок, кожна з яких унікальна. Частина яєць в їх колекції пластикова, частина - справжня. Деякі розмальовані дочкою-художницею Габріелою Рюмрих, на деякі візерунки, нанесені за допомогою спеціальної дрилі, є й такі, на яких наклеєні стрази. Щоб повісити всі яйця на яблуню потрібно близько двох тижнів, стільки ж - щоб розібрати дерево після Великодня. Подивитися на дивину з'їжджаються тисячі туристів зі всього світу.

 

Цей рік для Фолькера Крафта став особливим: він вирішив, що вбирає своє великоднє дерево в останній раз. Причину - не пояснював. Отже ці фотографії - остання можливість помилуватися різнобарвним дивом.

 

 

12 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів