Рахункова палата: 97% українців - бідняки

Відповідно до висновків Рахункової палати України, соціальна якість економіки країни залишається низькою.

 

Житт?вий рівень населення нашої країни ? одним з найнижчих у ?вропі. Майже 70% громадян України прожива? на межі бідності, 27% - за межею бідності.
Про це зазначено у висновках Рахункової палати про виконання державного бюджету і використання бюджетних коштів за 2003 рік, розповсюджених серед народних депутатів Верховної Ради.
Відповідно до цих документів одні?ю з ознак бідності ? вимушена, через брак коштів, споживча невибагливість населення. Майже 60% сімейних витрат українців припада? на продукти харчування, тоді як у країнах ?вропейського союзу цей показник не перевищу? 15-25%. При цьому основними продуктами харчування в Україні залишаються картопля, хліб і хлібобулочні вироби.
При рекомендованій нормі споживання хлібопродуктів на одну особу на рік на рівні 101 кг у 2003 році фактично споживався 131 кг, картоплі - 133 кг при рекомендованій нормі 124 кг, відзнача? Рахункова палата.
М"яса і м"ясопродуктів споживалося на 50 кг менше за рекомендовану норму, риби і морепродуктів - на 8 кг, овочів і баштанних - на 53 кг, плодів і ягід - на 63 кг.
Зазначимо, що згідно з даними Світового банку, Україна займа? 73-ю позицію за рівнем добробуту населення. За цими даними, за межею бідності прожива? 29% українців.
Підготовлено за матеріалами [a href="http://www.ostro.org"]Острова.[/a]

 

22 травня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів