Грищенко зустрівся з Генеральним секретарем ООН

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко завершив свій візит до США зустріччю з Генеральним секретарем ООН Кофі Аннаном.

 

Зустріч відбулася в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку у вівторок, 22 червня. На ній обговорювалося широке коло актуальних питань діяльності організації і її співробітництва з Україною.

Кофі Аннан подякував Україні за активну участь у роботі ООН і її установ, високо оцінивши значний внесок країни в миротворчі зусилля організації.

Окрему увагу на зустрічі було приділено темам Чорнобиля і подолання епідемії В?Л/СН?Д. Костянтин Грищенко підкреслив, що Україна нада? особливого значення ролі ООН у зміцненні міжнародного співробітництва у справі подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, і акцентував увагу на необхідності більш активної реалізації міжнародних проектів у цій сфері.

Серед іншого, сторони також обговорили тему стабілізації ситуації в ?раку. Голова МЗС України заявив про необхідність зміцнення ролі ООН у політичному перехідному процесі в цій країні і наголосив на готовності України сприяти виконанню організаці?ю свого мандата.

Цього самого дня, 22 червня, у Нью-Йорку відбулася робоча зустріч Костянтина Грищенка з постійними представниками країн-членів багатонаціональних сил в ?раку. Під час розмови обговорювалася ситуація в ?раку в контексті схвалення Радою Безпеки ООН резолюції ?1546 (2004) і запланованого на 30 червня передавання влади Тимчасовому уряду ?раку.

Глава зовнішньополітичного відомства України виклав українське бачення основних завдань, що повинні бути вирішені в процесі політичного врегулювання в ?раку. Він підкреслив необхідність подальших кроків, направлених на поліпшення координації діяльності стабілізаційних сил, створення надійної системи обміну інформаці?ю на політичному і військовому рівнях, регулярних консультацій з виконання завдань, а також прогнозування розвитку політичних і економічних процесів в ?раку.

 

23 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів