У Поминальний день на ужгородців чекав «цвинтарський сторож» — ...унітаз! (ФОТО)

Цієї неділі багато ужгородців вирушили на міське кладовище "Барвінок", що в кількох кілометрах від обласного центру, аби пом'янути похованих тут своїх близьких та рідних.

 

Правда після зими до цвинтаря "щезла" під'їзна дорога, натомість купа сміття і "зграя" ромів розрослися...

На 24 гектарах території  Баранинської сільської ради "спочивають" померлі мешканці Ужгорода. Однак, "спочинком" це і не назвеш... Сюди щодня по декілька разів на добу під’їжджають вщент навантажені сміттям вантажівки, чимкуючи до міського сміттєзвалища. Звісно, "крихке" дорожне покриття не витримує таких навантажень, і нині дорога більше схожа на полігон.

На самому кладовищі теж порядком і не "пахне". Повсюди розкидане не лише вітром, а й людьми, "відживші" вінки, пластикові пляшки, пакети, штучні квіти тощо. Але нині на всіх, хто сюди прийшов з чистими помислами, при вході на цвинтар чекав "сюрприз"...покинутий та одинокий унітаз!

Навіть роми, які тут вешталися із конкретною метою, не захотіли білого красеня прихопити собі додому. До речі, ромів, які розгулювали по всьому кладовищу із набитими сумками, було більше, аніж тих, хто прийшов вшанувати померлих. Справа в тім, що у деяких православних віруючих є така символічна традиція - після Великодня приносити з собою до могили рідних та близьких спиртне та їжу. Трохи самі вип'ють і закусять, решта ховають під пам'ятник...померлому. Але "спочивших" миттю залишає без "гостини" нашестя зухвалих ромів...

До слова, основне міське кладовище Барвінок було відкрито майже 30 років тому - у 1986-му. Тепер із 16,25 гектара його загальної площі вільних лишилося відсотків п’ять. Решта корисної площі вже відпрацьована. Нова ділянка, запланована під нове міське кладовище, лежить у районі міжнародного автомобільного пункту пропуску “Ужгород”, між об’їзною дорогою і вантажним терміналом.

Попередній загальний бюджет будівництва нового кладовища - близько 22 мільйонів гривень. Передбачається, що воно діятиме 20-25 років і буде розраховане на 15 тисяч поховань.

Лідія Вербицька для Uzhgorod.net.ua

 

19 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів