Правоохоронці святкують - газету "Вісник" закрили...

Головний редактор Закарпатської обласної газети "Вісник" Ігор Кіцула оголосив про те, що видання припиняє своє існування. Пояснюючи такий крок, І.Кіцула сказав, що "тиск на газету не припиняється. Продовжуються "навідування" правоохоронців до редакції, виклики на допити до управління по боротьбі з організованою злочинністю. Все це не може не позначитися на психологічному стані працівників редакції, які до того ж виконують свою роботу на громадських засадах".

 

?Оскільки вилучена вся фінансова документація, то нема також і практичної можливості видавати газету?, сказав головний редактор.

Нагада?мо, що у п?ятницю, 25 лютого, працівники УБОЗу вилучили в редакції газети "Вісник" всі основні документи: касову книгу, протоколи і розшифровки дебіторів і кредиторів. З постанови про вилучення фінансових документів (з якої, до речі, не дозволяли навіть зняти копію, мотивуючи це та?мницею слідства) було зрозуміло тільки те, що йдеться про фінансування обласних газет, які підтримували на президентських виборах В.Януковича. "Вісник" - у тому числі.

Можна припустити і таку постановку питання, однак ми ма?мо підстави розцінювати дії убозівців, як помсту за ряд критичних публікацій, у яких фігурувало керівництво УБОЗу у грудні 2004 - січні 2005 року. Не останнім мотивом ? і той, що редакція газети "Вісник" знаходиться у тому ж будинку, що й офіс обкому СДПУ(О). Тож можна говорити і про провокації проти СДПУ(О).

[i]"Вісник"[/i]

 

04 березня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів