Російськомовні студенти дивуються розмаїттю мов у столиці Срібної Землі

Ужгородський національний університет вже всімнадцяте приймає Всеукраїнську студентську олімпіаду з російської мови та літератури. Сюди з’їхалися майже тридцять найкращих русистів з усієї України.

 

Не має лише учасників з Луганська, Донецька та Криму. Більшість студентів приїхали на олімпіаду не тільки показати свої знання, але й це познайомитись із новими людьми, дізнатись більше про Закарпаття та відпочити.

«Я приїхала перевірити свої знання, подивитися Ужгород, хочу побачити сакури. Мені розповідали, що тут дуже гарно, коли цвітуть ці дерева. Я намагаюсь сильно не напружуватися. Ми повторювали матеріал, готувалися, але я приїхала більше відпочивати, ніж змагатися», – розповіла журналісту GalagovTV учасниця олімпіади із Черкас Анна Семенінченко.

На запрошення організаторів відгукнулися 28 учасників. І що показово – всі дівчата. Хоча минулого року був один учасник-юнак.

Наукові змагання триватимуть три дні. Переможці олімпіади отримають символічні призи та деякі переваги при вступі до аспірантури. А в кінці тижня всі учасники поїдуть на екскурсію замками Закарпаття, інформує Галагов.

 

22 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів