Влітку на автолюбителів очікує сюрприз у вигляді нової Шкоди Superb! (ФОТО)

А 21 квітня на заводі «Єврокар» було розпочато виробництво нового покоління моделі Skoda Fabia.

 

Офіційну церемонію запуску виробництва відвідали Члени наглядової ради ПрАТ «Єврокар» та представники ŠKODA AUTO, голова Закарпатської ОДА Василь Губаль, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Руслан Корж та  Почесний консул Чеської республіки в Ужгороді Отто Ковчар.

Нова ŠKODA Fabia - перша серійна модель автовиробника, яка демонструє еволюцію дизайну марки, що став експресивнішим та більш емоційним. У цій моделі дизайнерам SKODA вперше вдалося втілити риси ефектного концепт-кару "VisionC". На додаток до дизайну, нова ŠKODA Fabia третього покоління оснащується інноваційними системами для підвищення безпеки і комфорту, а також інформаційно-розважальними системами, традиційно доступними лише для автомобілів більш високого класу. Разом з цим, завдяки вдосконаленим двигунам і поліпшеній аеродинаміці нова Fabia стане найекономічнішою версією усіх поколінь цієї моделі. Також, для моделі будуть доступні широкі можливості індивідуалізації екстер'єру і інтер'єру. У тому числі, в якості нової опції доступний великий панорамний скляний дах, розміром 1576 мм × 1090 мм.

Ігор Царенко, генеральний директор ПрАТ «Єврокар», зазначив: «Не зважаючи на складні часи в  Україні, ми з допомогою чеських колег освоїли нову модель та отримали дозвіл на серійне виробництво нової моделі ŠKODA Fabia. Це абсолютно новий ривок ŠKODA - спортивний, емоційний автомобіль, в якому з’явилися додаткові функції, що були недоступні для цього класу авто. Зокрема, є можливість підключення через смартфон до бортового комп’ютера, наявне обладнання яке сканує простір перед автомобілем з можливістю задіяти систему екстреного гальмування тощо».

Руслан Корж, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, зауважив, що в Україні чимало потужностей створено «з нуля» і «завод «Єврокар» - один з них. «Це дуже сучасне виробництв з практично повним циклом, яке може задовольнити потреби не тільки українського ринку, але ринків сусідніх країн. Ми дуже сподіваємося, що у  криза в Україні буде подолана і підприємство запрацює на повну силу. Уряд готовий підтримувати починання підприємства», - додав Руслан Корж.

Юрій Конюшин, представник ŠKODA AUTO, розповів, що новий автомобіль створений для того, щоб зацікавити молодь. Адже до цього часу дизайн ŠKODA був консервативний, а нові моделі більш емоційні. До того ж за бажанням можна обирати колір лаку для даху, чи завантажити своє фото на бортову панель.

Володимир Панов, член Наглядової ради ПрАТ «Єврокар», зазначив, що ŠKODA Fabia третього покоління - це принципово нова машина. «Це не рестайлінг попередньої моделі. І у цьому є свій символізм: Україні не потрібен рестайлінг, нам потрібна нова політика, нова країна, нові успіхи. ŠKODA Fabia як символ того, що ми починаємо зміни у всій країні і неодмінно вийдемо на кращий рівень нашого розвитку. А на прикладі «Єврокар» та індустріального парку «Соломоново» продемонструємо, що у цій країні можна здійснювати зміни», - каже Володимир Панов.

SKODA Fabia - один з найбезпечніших автомобілів у своєму класі. За результатами тестів Euro NCAP цей автомобіль отримав максимальну оцінку п'ять зірок за високий рівень пасивної безпеки, захист пасажирів і пішоходів, а також за допоміжні системи безпеки.

Нова версія популярного автомобіля також є лідером у своєму сегменті за показниками місткості. Вражаючий об'єм багажника хетчбека складає 330 л. (1150 л. із складеними задніми сидіннями), що на 15 літрів більше попередниці і значно більше, ніж у моделей конкурентів.

Ідеальне поєднання емоцій і функціональності цього автомобіля вже принесли SKODA нові перемоги на європейському ринку: за підсумками перших двох місяців 2015 року поставки Fabia в Західній Європі збільшилися на 11,7% і - на 32,7% в Центральній Європі. 

Вже влітку поціновувачів Шкода чекає запуск у виробництво нової ŠKODA Superb наступного покоління, що буквально  недавно була презентована на автосалоні в Женеві.

Довідка:

ПрАТ «Єврокар» входить до складу Групи компаній Атолл Холдінг й розташовано в Ужгородському районі Закарпатскої області. Будівництво заводу було розпочато 23 липня 2001 Загальний обсяг інвестицій у проект «Єврокар» складає 250 млн. доларів США. ПрАТ «Єврокар» сертифіковано за міжнародними стандартами ISO 9001, OHSAS 18001. Завод «Єврокар» реалізує стратегію щорічного збільшення обсягів виробництва та розширення модельного ряду продукції. Технічний пуск заводу «Єврокар» відбувся в грудні 2001 року. Підсумком одинадцятирічної діяльності підприємства стало створення повномасштабного виробництва автомобілів, яке включає такі основні виробничі процеси як зварювання, фарбування і монтаж автомобілів. Потужності повномасштабного виробництва розраховані на випуск 50 тисяч автомобілів на рік, закладений потенціал модернізації дозволяє збільшити їх до 100 тисяч одиниць на рік.

Завод «Єврокар» є унікальним грін-філд проектом, спрямованим на реалізацію в Україні високотехнологічного автомобільного виробництва. Стратегічною метою проекту «Єврокар» є глибока інтеграція в європейську автомобільну промисловість. На поточний момент завод «Єврокар» випускає майже весь модельний ряд автомобілів марки SKODA. В квітні 2013 року завод розпочав виробництво нової моделі SKODA Rapid, а в березні 2014 розпочато виробництво  SKODA Spaceback.

 

22 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів