Поки у Президента підозри, у прем’єра - амбіції!

Уряд Яценюка звинувачують у бездіяльності, зволіканні з реформами, корупційних зловживаннях. Найсумніше для прем'єра те, що більшість із закидів не позбавлені підстав.

 

Зокрема, член фракції Порошенка Сергій Каплін заявив, що Яценюк має бути відсторонений від виконання обов’язків на час розслідування фактів корупції в уряді.

А ще Верховна Рада доручила створити спеціальну робочу групу на базі двох парламентських комітетів, яка буде розслідувати можливі факти корупції у Кабміні.

Чим зумовлений такий шквал критики на Яценюка і чи тільки в об'єктивних хибах у роботі уряду річ, прокоментував політичний експерт Андрій Золотарьов
" Фактично почався процес затоптування Яценюка. Стан речей справді такий, що економіка в жахливому становищі, реформи не відбуваються, кишені пересічних людей спорожніли. Це не подобається виборцям (рейтинг “Народного фронту” знизився із 22 до 4 - 5%). Це й беруть на озброєння опоненти Яценюка. Уряд став зручною мішенню: звідки і з чого не вистрелиш, завжди влучиш", - сказав Золоторьов.
На думку політичного експерта, суперечності у владному середовищі назрівають. "Тому що у Президента та його оточення є підозри, а у прем'єра - амбіції. І саме тому на зміну конфлікту між олігархом-Президентом та олігархом-губернатором йде такий же потужний за наслідками конфлікт між президентською і прем'єрською командами. Думаю, у квітні-травні ми побачимо цю боротьбу в розпалі", - пророкує Андрій Золотарьов.
"Для Порошенка важливо, щоб з Яценюка не вийшов політичний конкурент, який може претендувати на посаду Президента. Будь-яка влада, і ця не виняток, намагається зацементуватися. Прем'єрське крісло у нас - традиційний стартовий майданчик для майбутнього президентства. А ще люди Президента, вступаючи у боротьбу з Яценюком, можуть суттєво зменшити апетити його команди. Тим паче, що на носі - місцеві вибори. Навряд чи є мета стовідсотково “знищити” Яценюка, але обвалити його політичні можливості цілком реально", - впевнений експерт. 
 

 

23 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів