Святкування 70-ої річниці Перемоги на Закарпатті розпочнеться із акції «Перша хвилина миру»

Цьогоріч церемонія покладання вінків, квітів до пам'ятників і меморіалів проходитиме двічі: 9 травня і 2 вересня з нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом в Європі і 70-ї річниці закінчення Другої світової війни.

 

Уряд затвердив план заходів з відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом в Європі і 70-ї річниці закінчення Другої світової війни.  Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури.

"Цього року церемонія покладання вінків, квітів до пам'ятників і меморіалів буде проходити двічі: 9 травня і 2 вересня з нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом в Європі і 70-ї річниці закінчення Другої світової війни", - йдеться у відповідному розпорядженні Кабміну .

8 травня, в День пам'яті і примирення, відбудеться меморіально-мистецька акція "Перша хвилина миру".

9 травня відбудеться марш військових оркестрів та прийняття присяги новобранцями на вірність Батьківщині на території Меморіального комплексу "Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років".

Протягом травня-червня будуть організовані виставки архівних матеріалів "Сімейна пам'ять про війну збережена".

Окрім того, у школах планується установка дощок пошани (стендів), присвячених пам'яті випускників, які загинули за незалежність і територіальну цілісність України, а також привласнення цим навчальним закладам імен цих загиблих Героїв.

Також зазначається, що буде організовано показ художніх та документальних фільмів, присвячених подвигу українського народу у Другій світовій війні, виступи в ЗМІ учасників українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, учасників антитерористичної операції та представників ветеранського руху.

 

25 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів