Закарпаття потрапить у газові коліщата

Це станеться вже скоро, коли наша країна почне закуповувати вже і румунський газ...

 

Україна зацікавлена в імпорті румунського природного газу з метою диверсифікації поставок, повідомив у вівторок високопоставлений представник українського енергетичного сектора.

«Румунія шукає ринок збуту, а нам цей газ цікавий з точки зору диверсифікації поставок», – заявив журналістам голова «Укртрансгазу» Ігор Прокоп'єв.

За словами Прокоп’єва, в 2016 році Румунія чекає профіцит видобутку газу обсягом до 2 мільярдів кубометрів, який вона готова експортувати.

Україна, яка раніше покривала більшу частину своїх потреб у газі за рахунок російського палива, почала закуповувати газ також з країн ЄС в прагненні знизити витрати і зменшити свою енергетичну залежність від Москви.

За даними «Укртрансгазу», в даний час Київ закуповує половину імпортованого газу в Словаччині, Польщі та Угорщини, а решту постачає Росія.

Румунія вже експортує газ до сусідньої Молдови, і газопровід, який Румунія використовує для транспорту цього газу, може бути використаний для транспорту до півтора мільярда кубічних метрів газу річно.

У квітні Україна підписала тимчасову угоду про імпорт дешевшого газу з Росії протягом наступних трьох місяців. Згідно з цією угодою, Україна імпортує російський газ по 248 доларів за тисячу кубометрів від квітня до кінця червня. Це у порівнянні з ціною 329 доларів за тисячу кубометрів, які Україна платила протягом минулої зими.

 

19 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів