Українці думають, що після Кучми жити стане краще

Майже третина громадян від виборів президента очікують поліпшення економічної ситуації в країні.

 

Такими ? результати всеукраїнського соціологічного опитування громадян щодо їх очікував від президентських виборів, проведеного Центром ім. Разумкова.

30,1% громадян вважають, що вибори призведуть до поліпшення економічної ситуації в країні (25,8% не згодні з ці?ю думкою і 44,0% вагалися з відповіддю). На думку 26,5%, вибори призведуть до більшої демократизації суспільства (23,8% з цим не згодні і 49,6% було важко відповісти).

Водночас, лише 16,5% згодні з тим, що вибори призведуть до зменшення корупції в країні (не згодні ? 40,7%, 42,8% вагалися з відповіддю).

Також лише меншість громадян (19,7%) пов'язу? з результатами виборів покращання економічного становища сво?ї родини (33,6% так не вважають і 46,7% було важко відповісти).

Лише 11,0% погодилися з думкою про те, що після виборів економічна ситуація покращиться, але рівень демократії знизиться (не погодилися 24,9%, було важко відповісти 64,1%).

Також лише 8,0% погодилися з думкою про те, що після виборів рівень демократії в країні зросте, але економічне зростання уповільниться (не погодилися 27,1%, 64,9% було важко відповісти).

На думку провідного експерта Центру Олександра Литвиненка, досить близькі показники кількості тих, хто висловив оптимізм щодо можливості поліпшення економічної ситуації в країні, і тих, хто вірить в демократизацію суспільства після виборів свідчить про те, що ці два процеси громадяни розглядають як дво?дине ціле.

Великий відсоток опитаних, які не змогли визначитися, можна зв'язати з такими факторами як розчарування у виборах і у владних інститутах, незалежно від того, хто їх очолю?, а також з тим, що до цього часу жоден потенційний кандидат на пост президента не запропонував зрозумілих і надійних шляхів вирішення основних проблем, що стоять перед країною.

Під час загальнонаціонального дослідження, яке проходило з 22 по 30 квітня 2004 року, було опитано 2005 респондентів віком від 18 років у всіх областях України, Ки?ві та АР Крим за вибіркою, що репрезенту? доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками.

Теоретична похибка вибірки становить 2,2%.

"Українська правда"

 

24 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів