Богдан Андріїв: Ужгород матиме свій європейський «тваринний» притулок (ФОТО)

Питання безпритульних собак в місті – нагальна проблема, що вже не один рік турбує мешканців обласного центру Закарпаття. 

 

Наприкінці червня буде здано першу чергу будівництва об’єкту для тимчасового утримання чотирилапих. Секретар Ужгородської міської ради Богдан Андріїв тримає на особистому контролі темпи будівництва, відтак днями оглянув територію об’єкту. 

Ще два роки тому сесією міської ради прийнято рішення про будівництво притулку для тварин. На прохання волонтерів, які займаються питаннями безпритульних тварин, для цього виділено земельну ділянку 0,3 га, тоді ж був оформлений акт на землю та розроблена проектно-кошторисна документація об’єкту. Минулого року на виконання будівельних робіт укладено договір з організацією «Промтехобладнання». Однак через складну ситуацію в державі і недостатнє фінансування, не було змоги в повному обсязі фінансувати будівництво об’єкту. 

«Загальна кошторисна вартість цього об’єкту - 950 тисяч гривень. У зв’язку з тим, що торік  виникли проблеми з фінансуванням, на сьогодні освоєно лише 400 тисяч гривень. Ми здійснили перевірку стану закінчення цього об’єкту і скажу чесно: я не задоволений темпами цих робіт: невелика кількість робочих людей і дуже уповільнені темпи. Тож, у понеділок проведемо нараду і піднімемо це питання перед організацією, яка виконує будівельні роботи. Сподіваємося, що в короткі терміни зуміємо виправити цю ситуацію», – розповів секретар міської ради Богдан Андріїв. 

У притулку планується утримувати близько 60 тварин: 40 собак та 20 кішок. Усього ж на території, за розробленим проектом, можна розмістити біля чотирьох вольєрів, які можуть бути збудовані за рахунок волонтерських коштів. З часом у них можна буде утримувати майже 200 тварин. 

У приміщеннях передбачається робоче місце для ветлікаря та інших техпрацівників, а також є окреме місце для зберігання кормів для тварин. 

«За наявності ветлікаря буде можливість проводити роботу зі стерилізації тварин, як це робиться у всіх європейських країнах, і де не варварськими методами борються з безпритульними тваринами. Ми співпрацюємо з волонтерськими організаціями, які фактично були ініціаторами будівництва цього об’єкту в місті. Сподіваюся, що в нашому місті є багато людей доброї волі, які люблять тваринок, співчувають їм, і, думаю, багато-хто долучиться до утримання безпритульних тварин на цій території», - впевнений Богдан Андріїв.

Він також зазначив: «Переконаний, що протягом місяця цей притулок урочисто відкриємо і обов’язково запросимо небайдужу громадськість міста, волонтерів. Упевнений, що притулок для утримання безпритульних тварин  матиме сучасний європейський вигляд. Можливо, що навіть із сусідніх міст приїжджатимуть сюди за отриманням досвіду того, як небайдужі громадяни ставляться до тварин, адже це наші чотириногі друзі і нам усім потрібно їм допомагати», – наголошує Богдан Андріїв. 

Ольга Палош для Uzhgorod.net.ua 

 

 

22 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів