В Ужгороді при храмі долучали дітей до творчості арт-терапією (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Уперше при кафедральному соборі обласного центра Закарпаття відбулося сімейне свято "Фарби дитинства".

 

У суботу, 23 травня, на території кафедрального Свято-Хресто-Воздвиженського православного собору в Ужгороді відбулося сімейне свято "Фарби дитинства". Центр захисту материнства, сім’ї та дітей-сиріт  "Спаси і сохрани", який діє при кафедральному соборі, організував свято, присвячене до трьох подій: Дня матері, Дня писемності та міжнародного дня захисту дітей.

Основна мета – допомогти дітям методами арт-терапії долучитися до творчості та поринути у невіртуальний світ ігор та забав.

Розпочалась святкова програма вранці з концерту, який підготували вихованці родинного будинку «Нова сім’я». Відтак почали працювати 9 локацій, а саме: писемність – знайомство зі старовинними книгами, церковно-слов’янською мовою; знайомство з центром «Спаси і сохрани»; піскова терапія; малювання на камені; тісто-пластика; ліплення з пластиліну; плетіння косичок та ін. Також усі діти, що прийшли на свято ласували тістечками, морозивом та свіжоприготованими коктейлями. 

Організатор свята та керівник центру "Спаси і сохрани", психолог Марія Гичка-Сидор розповідає, що ідея проведення такого заходу визрівала давно. «Хотілось створити святкове сімейне затишне свято. Було бажання, щоб діти могли доторкнутися до культури, до мистецтва, адже мистецтво лікує дітей. Тренерами на сьогоднішньому дійстві є психологи та студенти факультету психології. Нині ж проводимо тренінг для мам. Батькам з дитинства потрібно виховувати у дитини любов до природи, культури. Найбільше звертати увагу дитини до творчості. Мами обов’язково повинні читати дітям казки, співати з ними, малювати, старатися не давати дивитися телевізор, комп’ютерні ігри. Гра в піску, малювання пальчиками, ліпка пластиліну – усе це допомагає дітям позбутися агресії, страхів, а також позначається на її загальному розвитку в майбутньому»,  – наголошує психолог Марія.

Прихожанин собору Андрій прийшов на свято зі своєю 8-річною донькою Андріаною. Чоловік відзначає, що подібні заходи допомагають відволіктися від світських проблем.  «Дуже приємний гарний захід для дітей та їхніх батьків. Творчість дає дитині стимул і прогрес у розвитку, адже дитина навчається, забуває за усі образи, негаразди, які творяться в світі. Те, що ця акція проходить при храмі, підкреслює усю сутність заходу і направленість на духовність. Дякуємо організаторам за чудове свято!»      

Ольга Палош для Uzhgorod.net.ua

 

24 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів