В угорському консульстві в Ужгороді розповіли про новації отримання шенгенських віз (ВІДЕО)

Консульські установи Угорщини, які працюють на Закарпатті, мають всю необхідну техніку для обробки біометричних даних.

 

З кінця червня змінюється список документів необхідних для отримання  Шенгенських віз. Громадяни, окрім стандартного вже пакету, будуть змушені залишити свої відбитки пальців та цифрове фото. Про такі нововведення на зустрічі з журналістами розказали угорські консули.

Уже з 23 червня цього року українцям для подачі віз доведеться проходити процес реєстрації біометричних даних. До стандартного пакету документів для подачі віз додається сканування відбитків пальців заявника та його цифрове фото, яке роблять безпосередньо у візовому центрі. Апарати для цього  вже є в угорському консульстві як в Ужгороді, так і в Берегові.

Мета нововведень  – захист особистих даних. Також консул додає, що у громадян, які виїжджають за кордон на постійне проживання, не виникне проблем з реєстрацією біометричних даних.

Чимало громадян, які подають документи на отримання візи, зауважують, що не бачать ніяких проблем у реєстрації біометричних даних.

Реєстрація біометричних даних проводитиметься раз на 5 років і її пройти повинні всі охочі отримати візу, навіть ті, у кого є український біометричний паспорт. Ціна та термін отримання візи залишаються незмінними. Не зобов’язані  надавати біометричні дані  діти до 12 років, особи, у яких фізично не можливо взяти відбитки пальців та керівники  держав та члени їх родин, які подорожують з офіційним візитом.

Подробиці - у сюжеті М-Студіо.

 

27 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів