Віктор Ющенко проти підвищення акцизів на вино

Віктор Ющенко звернувся до заступника голови бюджетного комітету Валерія Асадчева із проханням вивчити проблему підвищення урядом акцизних зборів на вино і запропонувати схему вирішення проблем виноробів

 

22 червня лідер ?Нашої України? зустрівся із демонстрантами під стінами Верховної Ради, де близько 500 представників Асоціації виноградарів і виноробів України протестували проти рішення так званої парламентсько-урядової коаліції у 8 разів підняти акцизи на вино. Рішення було проголосоване минулого тижня під час внесення змін до бюджету.



На думку представників ?Нашої України?, які не голосували за це рішення, ?такий підхід знищу? галузь?. В усьому світі ? класична схема збільшення акцизних зборів на подібну групу товарів. Спочатку підвищення відбува?ться по мінімальній шкалі, потім уряд ретельно відстежу?, яким чином на підвищення ціни реагу? ринок, і лише у разі позитивної динаміки відбува?ться поступове підвищення акцизного збору. При цьому разове збільшення ставки не перевищу? 0,5%.

?Нинішн? рішення влади ставить галузь на коліна і робить вітчизняного виробника неконкурентоздатним. Особливо це відчують на собі кримські підпри?мства галузі. Українського винороба змушують працювати в тіні, від цього втрачатиме бюджет?, ? наголосив Віктор Ющенко. На думку представників ?Нашої України?, потрібно терміново вносити зміни до відповідної бюджетної статті.

 

24 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів