Ужгородці нарікають, що не «здали котел», бо газовики вимагали за це хабарі!

Проблема набула небачених розмірів. У газовій службі - черги. Тепер доведеться витратитися ще більше...

 

Бо, якщо замінюєте старий газовий котел на новий, його обов'язково треба поставити на облік.

Платіжки за газ згідно з новими тарифами шокували багатьох. Але частіше за інших хапаються за серце ті споживачі, що роками використовували газові котли. Бо за квітень їм нарахували оплату за тарифом 7,188 гривні за кубічний метр. Коли люди почали з'ясовувати, чому так, адже квітень віднесено до опалювального сезону, коли діє так званий пільговий період - 3,6 грн. за кубічний метр, їм пояснили, що вони належать до категорії споживачів, які не користуються індивідуальним опаленням. Як так? А ось, мовляв, у них... незареєстрований газовий котел. І попередили, що право на пільгу матимуть лише тоді, коли легалізують свої котли.

У це важко повірити, але, наприклад, в Ужгороді майже третина абонентів мають незареєстровані газові котли! А за межами великих населених пунктів ситуація ще гірша. Люди нарікають, що не "здали котел", бо газовики вимагали за це хабарі. Але тепер це вже не має значення. Проблема набула небачених розмірів. У газових службах - черги. Цілком можливо, що тепер доведеться витратитися ще більше.

Чому виявилося, що в Ужгороді так багато нелегалізованих котлів?

Тут можна виділити два види споживачів. Перші самовільно від'єдналися від централізованого опалення, без дозволів, без рішення міжвідомчої комісії, без наших технічних умов. Вони викликали якихось майстрів, поставили котел і все. Вирішили, що коли в них є лічильники, то їм нічого вже не треба робити.

Друга категорія - це споживачі, у яких був один опалювальний прилад, наприклад, старий котел, а вони встановили новий. Такі споживачі теж вирішили, що коли у них вже був газовий котел, то більше ніяких документів їм не потрібно. Але ж якщо міняється газовий котел, то, відповідно, змінюється під'єднання газу до нього, а найважливіше - до комина. Тому, якщо замінюєте старий котел на новий, його обов'язково треба зареєструвати.

 

29 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів